Pozdrav svima, hvala za prijem na forum
Imam 40 godina, 194cm i 125kg, (trenutna kilaza, zimus je bilo 135 a do ljeta cu skinuti na 115)
Treniram kod kuce godinu dana, od opreme imam klupu, ravnu, ez i triceps sipku, bucice i 120kg tegova
Nisam prije toga trenirao, citao sam malo po netu i gledao yt pa sam tako formirao nacin treninga
Prvo sam pokusao split trening i to mi nije islo nikako pa sam presao na cijelo tijelo i tu se bolje osjecam i tako radim
U pocetku sam imao povreda, donja ledja, koljena, laktovi, sad je manje vise sve ok, sad se drzim pricnipa bolje ne dici nego se povrijediti
Ishranu nisam pazio, to bih poceo koliko se moze, suplemente jesam nesto malo isprobao, trenutno nista sem glukozamina, limuna, D i ZN, whey mi ne pase nikako, protein konoplje mi pase al mi je skup
Slikao se nisam, mjerio se nisam, kad uhvatim prilike uslikam
Gradjen sam, mrsave noge bez sala a gore ogroman i salast, kad sam imao ovu visinu i 68kg kao klinac bio sam salast gore
Dakle trening, volio bih da neko iskusan pogleda sta bi trebalo mijenjati, trening traje u prosjeku 37 minuta, minut su pauze izmedju serija 90 sekundi izmedju vjezbi. Sve se radi u 3 serije 12-10-8, serije za zagrijavanje ne radim. Najvise dizem na cucnju -120, mrtvo 100, ravni bench 80, kosi 75, veslanje 75-80, potisak ramena 50-55...