Posle skoro 7 godina na forumu konačno je došlo vreme da i ja otvorim svoju temu
Pošto su se konačno stekli uslovi za ozbiljno posvećivanje treningu (samostalan život + veći budžet) odlučio sam da mu se ozbiljnije posvetim. Ukratko, treniram od kraja decembra prošle godine (pre toga sam išao u teretanu 2, 3 meseca ali sam stao zbog korone), počeo sam sa 78kg i trenutno stanje je 83kg. Visok sam 180cm. Od kako sam krenuo povećao sam broj obroka ali i dalje to nije na nekom zavidnom nivou po pitanju unosa nutrijenata.
Odlučio sam da sada korigujem ishranu i cilj mi je da do juna nabacim kvalitetnu masu. Od sutra bih krenuo sa sledećim planom pa me zanima vaše mišljenje i eventualne sugestije. Ovo je u osnovi plan ishrane za masu koji sam video kod Saše Lazića ali sa više kalorija + suplementima.
Jutro: pola isceđenog limuna sa čašom mineralne vode
Obrok 1 (odmah posle): 4 cela belanca + spanać + 150g ovesnih pahuljica sa mlakom vodom + 2 kivija
Obrok 2: 250g junećeg / pilećeg mesa + 200g špageta + kečap
Pre treninga: 5g kreatina + 10g glutamina + 20g dekstroze
Posle treninga: 30g whey proteina + 10g glutamina + 20g dekstroze
Obrok 3: 250g belog + 150g pirinča
Obrok 4: 120g tunjevine + 30g kikirikija
Pred spavanje: 10g glutamina
Uz ovo uzimam cink, selen, C i D vitamin a dodaću i omega 3. Slike ću verovatno postaviti u narednom periodu.
Što se treninga tiče on je ovakav:
Ponedeljak: grudi + biceps
Utorak: noge
Sreda: leđa + triceps
Četrtak: odmor
Petak: ramena