Pozdrav svima, jas sam Dimitrij iz Makedonije, imam jedan problem pa resio sam da postavim pitanja ovde na forum i nadati se da neko moze pomoci ili da mi da neki savet. 28 godina sam i vec 3-4 aktivno se bavim sa teretana. Zadnje dve godine su so sredena prehrana, trening i suplementacija ali nisam imao neke dobre rezultate. Pre dve godine poceo sam osekati simptome na nizak testosteron (pad na libido, namaluvanje na energijata, slaba erekcija, nije imao napredak na radne tezine na osnovne vjezbe na treningu, vrlo je bio tesko nakaciti cista muskulna masa - golem del je islo vo salo...) pa resio sam da odradim prve nalaze. Rezultati su bili losi, testosteron na dolnoj granici a isto i hormone FSH i LH. Proverivao sam hormone tokom ovih dve godine na neki 3-4 mjeseca (prikaci cu slika) ali nije imao nikakvo podobruvanje. Dobio sam i terapija od endokrinolog od Pregnyl i Clomiphene, ali i to je bio dzabe, hormone i testosteron opet na dolnoj granici.
Trenutno sam veke 3 mjeseca vo kcal deficit, probao sam iscistiti salo koliko je moguce so ovakvih losih hormona. Za prehrana, radim sa rotacija UH, na dan treninga visok unos i dan odmora nizak. Evo cjela prehrana i suplementacija.
Trening dan:
- kardio na prazan stomak
*Vit C 2gr, NAC 600mg, D3 5000UI, maca tablete 1600mg, 3 omega 3 tablete (ovo sve popijem so 1/2 cjedeni limoni, jabolkovo sirce i
mlaka voda)
- Obrok 1 : 9 jaja (3 cjelih) + povrce (spanak, kupus, krastavac ...)
- Obrok 2 : 250gr pilece belo + 200gr batat + 20gr maslinovo ulje + povrce
- Obrok 3 (pre workout meal) : 60gr whey + 50gr rizin griz + 100gr voce (smrznuto crveno/jabuka)
- Trening : pre treninga kafe/coffeine tablete ili neki pre workout (ne vise od 150-200mg coffeine) a tokom treninga 15gr EAA
- Obrok 4 (post workout meal) : 60gr whey + 50gr rizin griz + 5gr creatine + 100gr voce (smrznuto crveno/jabuka)
- Obrok 5 : 200gr piletina + 20gr maslinovo ulje + povrce
* 3 omega 3 tablete, Ashwagandha KSM-66 600mg, ZMA + Tribulus (400mg magnezium citrat, 25mg zinc, B6 + 2gr tribulus terrestis) + DAA 1.6gr
Dan odmor:
- kardio na prazan stomak (ako imam po planu)
*Vit C 2gr, NAC 600mg, D3 5000UI, maca tablete 1600mg (ovo sve popijem so 1/2 cjedeni limoni, jabolkovo sirce i
mlaka voda)
- Obrok 1 : 250gr pilece belo meso + 10gr maslinovo ulje + povrce ILI 175gr pilece belo meso + 2 cjelih jaja + povrce
- Obrok 2 : 250gr pilece belo meso + 10gr maslinovo ulje + povrce
- Obrok 3 : 60gr whey + 80gr ovsene + 5gr creatine + 15gr orasasti (badem/lesnik/orah)
- Obrok 4 : 60gr whey + 15gr orasasti
- Obrok 5 : 1 tuna + 3 cjelih jaja + povrce ILI 250gr pilece belo meso + 15gr maslinovo ulje + povrce
* 3 omega 3 tablete, Ashwagandha KSM-66 600mg, ZMA + Tribulus (400mg magnezium citrat, 25mg zinc, B6 + 2gr tribulus terrestis) + DAA 1.6gr
Trenutni trening split : PUSH / PULL / REST / LEGS / REST / UPPER BODY / REST
Trenutno kardio : 6x45min sobni bicikl ujutro na prazan stomak
San: gledam minimalno spavati 7-8h a nekada imam i 20-30min naps tokom dana
Nekoliko slike od odradene nalaze (posleden je bio na 10.01.2021) i trenutna forma prikaci cu podole.
Da napomenem tokom ovih 2 godina sam radio i sa Stevan nekoliko mjeseca, sveh smo sredili oko prehrana, trening, kardio, suplementacija ali i dalje nije imao napredak vo forma. Testosteron i hormone su ostali nisko i oko dolnoj granici. Sada nakon toliko dugo vremena sa vakvih losih hormone neznam sta je pametnije, da odradim jedan prvi cycle od 300mg testosterone enanthate tjedno za da vidam kako ke reagira tjeloto na to, ili da odem direktno onaj standardni cycle 500mg test tjedno (2x250mg). Druga opcija je da pocnam odma so TRT terapija, raspitao sam ali ovde vo Makedonija nema neko endokrinolog ko bi mi mogao pomogniti oko terapija, pa sam poceo sam istrazivati i citati po forume. Uglavno to je oko mojih problema, pa sada ako ima nekoj neke savete ili je imao ovakav slican problem i bi moga pomognuti neka pise. Hvala na izdvojeno vreme i izvinite za ovako malo duzi tekst, a ako ima neko neka pitanja za dodatni informacije isto moze pisati. Pozdrav