Pozdrav, svima.
Nov sam na forumu i nisam stigao da detaljno pretrazim sve clanke i teme, izvinjavam se na tome.
Bio bih zahvalan da dobijem savete u vezi treninga i ishrane za pocetnika. Uglavnom idem vec 2 meseca u teretanu, poprilicno sam zadovoljan napretkom (izdefinisaniji misici, posebno ruku, nesto veca ledja i grudi...) Naravno nisam ocekivao bog zna sta za ovo kratko vreme ali za sada sve ide odlicno sem gubitka sala na stomaku i "slaufa".
Imam 21 godinu, visok sam 178 i imam 78kg, rekao bih oko 20% bodyfata. Kako bih izgubio na tezini smanjio sam kalorije poprilicno. 1000-1500 dnevno. Jedem 2-3 obroka (sto nije preporucljivo koliko sam procitao)
Dorucak mi se sastoji uglavnom od 2 jaja i 200g povrca uz pola litra vode. Za rucak jedem peceno belo meso/junetinu/svinjetinu 200-250gr sa pirincem/krompirom/graskom/spanacem uz dodatak salate i ella sira. Gledam sto vise da izbegnem veceru, ali pojedem kadkad piletinu/curetinu, jaja. (Ovakve ishrane se drzim vec 15ak dana i ne vidim da je dala neke rezultate u smanjenju kilograma, salo sa strane stomaka je minimalno spalo ali kilaza je ostala ista)
Dosta vode unosim u toku dana posebno uvece jer sam vise gladan.
Dakle voleo bih da mi neko pomogne oko samih obroka i rasporedjivanja istih kako bih uspeo da skinem salo sa stomaka i da mi preporuci sta konkretno da radim u teretani. Split je od prilike
1. Grudi/Biceps
2. Ledja/Triceps
3. Noge/Ramena
4. Ruke/Stomak
5. Odmor
Svaki drugi dan odradim 10-15 minuta trcanja na traci posle odradjenog treninga.
Moj plan je da skinem to salo koje imam koliko je moguce i da kasnije krenem da nabacujem cistu misicnu masu, naravno vremenom cu se edukovati oko svega ali nadam se da mi za pocetak neko moze pomoci u mom cilju, hvala puno na savetima zivi bili!