Dobro jutro/dobro vece!
Prvo postovanje svim clanovima sto drze ovaj forum godinama zivim.Ovde sam naucio osnove treniranja i ishrane dok sam jos bio klinac, pa eto vratih se da potrazim savet.
Imam 27 godina i zivim u Americi cetiri godine, od aktivnog klinca koji je trenirao kosarku i isao u gym 4x nedeljno, dolazak ,,preko grane,, je bio surov.
Naime 193cm visok i pri dolasku 89 kilograma padam nazalost usled prevelikog posla na 81 i onda krece uspon
Trenutno 110kg uz tesku atrofiju.
Konacno stadoh na noge elem usled ove korone(gle cuda svi propadose ovde samo Srbinu cvetaju ruze) i prelomio sam da hocu kako znam i umem da odvojim vreme, posto je to najveci problem, sve ostalo je dostupno.
Poceo sam se hraniti apsolutno cisto, proteini(losos, ribeye stejk, piletina, skampi), piletina je nazalost najgori izbor ovde jer je ubrizgavana hormonima za rast i odvratna je..
Suplementacija kompletna: BCAA, glutamin, NO, kreatin, whey, casein, omega, vitamin complex, joint complex.
Moje pitanje bi bilo za iskusne trenere posto nikada nisam bio u ovakvoj situaciji, prekomerna tezina i slaba aktivnost( posao se svodi uglavnom na voznju autom i slaba aktivnost, kompjuter), kako prilagoditi trening za ovakvog vezbaca ??
Poceo sam trenirati 4x nedeljno i lagano setanje na traci sa brzim hodanjem, dosta ne flexibilan posebno zadnja loza i gluteus, kukovi ne postoje, cucnjevi pokret apsolutno nemoguce izvesti sa dobrom tehnikom, trapezi ukoceni i donja ledja jako slaba usled sedenja.
Hvala puno unapred na svim odgovorima!
Postovanje
Branislav