Pozdrav ljudi, treba mi pomoć u vezi bazalnog metabolizma, neki kalkulatori mi na netu računaju 1800kcal dnevno, a neki 2400kcal... visok sam 183cm, 95kg, 30god, mala aktivnost/sjedilački posao... instalirao sam my fitness pal i pratim si dnevno kcal koje unosim... on mi dnevno daje "pravo na" 1950kcal, a ako idem brzo hodati preko endomonda u my fintess pal ubacim još tih 40-60-ak minuta kardiovaskularnog treninga i kalorija koliko on izbaci, obično od 300-350kcal cca. i onda mi my fitness pal na 1950kcal doda još tih 300-tinjak i piše da mi je daily unos kcal oko 2300-2400kcal, dakle - ja bih dnevno mogao potrošiti tih zbrojenih 2400kcal i mršavio bih? radim li sve na pravilan način ili pak negdje griješim? jesam li dobro shvatio poantu "kalorijskog deficita?"
hvala!
P.S. update - nakon 14 dana što redovito pratim kalorije putem aplikacije, danas sam stao na vagu i s 95kg sam došao na 91kn, tada sam promjenio cilj iz 80kg do 77kg željenih i pustio da želim mršaviti 0,5kg po tjednu... pa mi je aplikacija izračunala da sada smijem trošiti 1850kcal dnevno, kakvo je vaše mišljenje o tome? molim vas za sve savjete/prijedloge/preporuke
(pošto mi se trbuh i ginekomastija povećavaju iz dana u dan, bolje već sada stati na loptu)