Ova tema vjerujem da nije baš tabu i da je možda već pominjana na forumu, ali pošto se ne traži opširan odgovor, odlučio sam da pitam. Dakle, zanima me broj vježbi i optimalan broj serija za veće mišićne grupe (noge,grudi i leđa) za napredak kod naprednog rekreativca. Ja lično već nekih godinu i po radim sa 3 vježbe za leđa (neračunajući mrtvo dizanje), odnosno 4 za grudi, i primjećujem mnogo spor napredak (što je razumljivo kod naprednijeg naturalca), ali opet to ide dosta sporo, iako su i ishrana i trening na mjestu. Pa, vjerujem da je problem manjak vježbi ili serija u ovom slučaju za pomenute partije, koji mora biti veći, ali to bih naravno primijenio ukoliko neko od vas iskusnijih potvrdi, uz neki dodatan savjet ako postoji
. Takođe, ako neko zna, zanima me da li se salo pri povećanju mišićne i tjelesne mase najviše lijepi uz mišiće ili ide na mjestima koja imaju tendenciju kod određenog čovjeka za salo (uglavnom donji stomak, donja leđa ili dupe). Dakle, zanima me (iako je i to dosta individualno) đe ide VEĆINA sala, recimo kod ektomorfnog tipa građe, da li su to mišići koji se rade ili mjesta sa tendencijom za salo. Hvala