Pozdrav, problem je ovakav.
Imam 26 godina, 174 cm i 66 kg, odavno vucem problem da se jako lako dobijam salo a jako tesko skidam, odnosno u periodima definicije gubim mnogo misica. Ujedno salo se pretezno (90%) pakuje na butine, gluteuse, bokove i grudi. Od kad znam za sebe imam problem sa "puffy nipple" i mogu da osjetim da ispod bradavica ima neka kuglica, znaci ginekomastija, 99%, nisam isao kod doktora jer je sistem kakav jeste i ne da mi se da cekam toliko, mada je to meni na stetu, ali ajde. Po meni sve ukazuje na previse estrogena u organizmu.
Sto se tice treninga, treniram sigurno 6 godina sa manjim pauzama i rezultata nema kakvih bi trebalo biti. Sto se tice izvodjenja vezbi i postovanja treninga sve je po knjigama.
Trenutni split :
1 dan: Noge
2 dan: Grudi i srednje i prednje rame
3 dan: odmor
4 dan: ledja + mrtvo + zadnje rame
5 dan: ruke
6 dan: odmor
i tako u krug... po treningu 6-7 vezbi sa po 3-4 radne serije, 8 do 12 ponavljanja zavisno od misica
ovaj split guram vec 4 meseca, u kojima sam resio da merim obime i caliperom da merim procenat sala
Nikakvih promena u zadnjih 4 meseca nema.
Sto se tice ishrane, 3 obroka, 2 do 3 uzine i 3 sejka
Dorucak: 3 cela jaja + 2 zumanca, 2 kriske slanine, 200 gr povrca
uzina 1.5 h pre treninga: 1 merica Wheya i 60-80 gr ovsenih
PWS: 13 gr EAA , 15 gr dextroze i 5 gr kreatina
Rucak(obrok posle treninga): 200-250 gr mesa, 50-70 gr rize, 200-300 gr povrca
Uzina: 50 gr kostunjavog voca (badem, indijski, orah)
Vecera: 250 gr mesa, 200-300 gr povrca sa maslinovim uljem
1 h pre spavanja: 2 cela jaja + 1 zumance
pola h pre spavanja: merica kazeina.
Sto se mesa tice:Pilece belo, govedina, svinjski file, riba
Ugljeni hidrati nisu uvek ovakvi, u danima odmora smanjim i izbacim obrok pre treninga, logicno. Kad su noge i ledja pojacam ugljene.
Da napomenem, seceri su izbaceni iz ishrane i ovo psotujem bez premca ali rezultata nema
Pre spavanja takodje 45mg cinka, 2 mg bakra, 400 mg magnezijuma i b6, ili ti ZMA plus dodam Cink chelate 1 tabletu gde ima 20 mg cinka i 2 mg bakra.
Ovo sve radi testosterona i mogu reci da se budim sa erekcijom i da sexualnih problema nema.
Ali cim podebljam ugljene hidrate pocinje sali po bokovima i butinama, koje da bih izgubio izgubim tonu misica.
I tako iz godine u godinu..
E sad, iscitavao sam stivo u vezi hormona i meni sve govori na visok nivo estrogena i ubedjen sam u to.
Nabavio sam Nolvadex i hocu da probam 4 nedelje da vidim oce li biti kakvih promena.
Nisam u zemlji i nisam u mogucnosti da uradim hormonsku sliku.
Kako da pocnem uzimanje i zavrsim, svaki dan iste doze ili progresivno povecavati i smanjivati na kraju?
Tek pocetkom februara cu biti kuci tako da ocu da probam ovo da vidim kako se telo ponasa a sad sam definitivno resio da stanem na kraj ovom problemu. Krivo mi je sto sve radim po pravilima i bas vodim racuna o svemu a rezultata nema razlog su jebeni hormoni 100%
Izvinjavam se na duzem tekstu ali ovako makar ko procita moze znati detalje.