Hranim se kvalitetno. Ne lozim se ni na jednu ideologiju ali u praksi jedem slicno "paleo" ishrani.
Puno mesa, svaki obrok ima neko povrce ili voce, zdrave masti i UH. Izbegavam soju i testenine jer mi smetaju (sto se vidi i na alergenskom panelu). Slatko i alkohol retko, u drustvu i sl.
Spavam srednje-lose ali to je nesto na cemu radim godinama bez mnogo napretka. Odrzavam rutinu, probao sam absolutno sve fore sem jacih lekova, pomognu malo ali ne do kraja. Tako da ovo tretiram kao trajno stanje bez podrazumevanja da cu ga lako poraviti.
Uvek sam aktivan, ali nisam perfektnu rutinu imao sa tegovima, radio sam previse i nisam posvecivao dovoljno fokusa tome. Tokom kovida sam samo odrzavao kondiciju, ali sam skoro nabavio opremu za kucni trening i poceo opet.
Stres je takodje verovatno faktor, ali nije nesto sto mogu olako da resim bez da kompromizujem stvari koje su mi bitne.
Svakako, ne bih da imam iskljucivo diskusiju o mojim navikama, koliko god bile bitne. Konretno me zanima kakve opcije postoje da, zakljucim li da je to resenje, radim ovo u konsultaciji sa doktorom umesto na svoju ruku.
Takodje, nebi uzimao T iskljucivo zbog mase ili treninga. Uzimao bi ga jer ovoliko niski nivo imaju druge negativne posledice koje zelim da resim. Otici cu na jos jedan test pre nego sto se odlucim, ali posto mislim da su dobre sanse da ce ostati nizak, istrazujem unapred