HCG ne moze da ti pomogne da se oporavis posle ciklusa zato sto je HCG mimik LH hormona koji hipofiza luci da bi slala signale testisima da luce testosteron.Ako ti koristis mimik znaci da zavaravas hipofizu da ima dovoljno LH isto kao sto si i sa hemijom zavaravao testise da imas dovoljno testosterona. Istina je da ce HCG uticat na testise da luce testosteron ali ce isto tako da ugasi lucenje LH hormona i opet nisi dobio nista kad batalis HCG.Da bi oporavak bio potpun mora da se oporavi cijela osa, a ne samo testisi. Znaci da mora da se obnovi lucenje svih signalnih hormona hipofize kako bi sve moglo da funkcionise opet prirodnim putem bez trpanja ljekovima.Koliko se ja sjecam, HCG se koristi u toku ciklusa ako dodje do atrofije testisa, sto se eo meni za 3 godine nijednom nije desilo.
Pa ne bas tako. U sustini niste promasili ali niste bas pogodili poentu u potpunosti. Mimik ds, ali ne mimik kao sinteticki testosteron, jer se hcg dobija od ljudskog izvora LH.Hcg ce naravno da uspostavi ponovnu funkciju rada testisa ali se postavlja pitanje da li ti je potreban, tj da li su testiti ugaseni? To prvo proveris pre ubacivanja leka.
Shvatam, i ja sam za to da sto vise stvari ide prirodnim putem, ali me je interesovalo konkretno ovo sto si i naveo. Hvala!.