Malo da se i raspisem o svom treningu i ishrani.
Ishrane sto se tice kalorije ne brojim samo mi je bitno da zadovoljim nutrijente na sedmicnom bazi i onda na osnovu osjecaja redam kada ce biti dan sa vise UH i dan sa manje UH. Ali mi je bitno da ne prelazi samo taj zadani broj na kraju sedmice isto i s mastima. Proteine sada trenutno drzim oko 2,5 g/kg na dnevnoj bazi i oni sami mi fiksni s njima se ne igram kao s UH. Od toga 80% proteina je iz cvrste hrane a ostatak je iz wheya... Amino hydro whey top izbor proteina i po okusu, kvalitetu a i cijeni.
Sada malo da napisem i o treningu.... Treniram trenutno 5 puta sedmicno, misicne grupe djelim vise manje slicno kao i svi pon.prsa i list, utorak ledja,srijeda noge, cetvrtak rame i petak ruke. Sistem treninga mi je vise baziran na tome da osjetim sto bolju pumpu na treningu. Ali opet imam i bazne vjezbe za svaku grupu koje radim s vecima teretima i manje repsa i manje na izolaciju. Npr trening prsa i list: kosi pak dek 4x20-20-15-12 ovdje mi fokus da upumpam misic i na stisak sto veci je moguc a i pokret je mnogo sporiji i samo se bazira na stisku i kontrakciji. Druga vjezba mi je neki potisak u mom slučaju to je jako kosi potisak na Smith masini za g dio grudi 4x10-10-10-8 tu idem vise na to da radim pokret ali opet i da osjetim grudi kako rade ali je tezina nesto veca i pokret brzi. Druga teza vjezba je neki potisak na masini ili bucicama ili r.bench samo mi je bitno da je ugao nagiba za ravni ili kontra kosi tu idem 4x10-12 pon isto malo vise tesko ali kontrola pokreta standardno i da osjetim grudi da mi rade. I onda za kraj napravim neku kombinaciju samo da se sto vise misi upumpa da li to bio super set ili giga set to radim po osjecaju. Ali bude nekih 4 kruga po 4 vjezbe ako je giga i tu se volim da igram s tempom i stiskom misica...volim mnogo spori pozitiv da radim
I za kraj mi ostanu listovi koje radim standardno jedna vjezba je stojece dizanje na prste 4x20 samo na sto veci stisak i kontrakciju i kontrolu tega. A druga vjezba bude na leg press ili sjedece za list 3x15 isto na stisak i zadarsku sada malu duzu u gornjem položaju. To bi bio jedan primjer moga treninga kako ga radim.
Sto se tice treninga zagovornik sam da treba da ima i teski pokret koji se radi na kilazu ali i isto tako vjezbe koje se rade za pumpu i samo na sto veci stisak i kontrakciju.