rekao je da mozak na proteinima ne moze uopste da funkcionise a pritom posle toga kaze da se dijeta sastoji od proteina i masnoca , da telo moze da zaboravi kako da koristi ugljene hidrate pa zbog toga ne bi trebalo vise od mesec dana na dijeti da se provede itd ,na tome nadam se mozemo da se slazemo da je cista budalastina ,
VAUU--budalastina a?
--LOV ya
Ok
pa vidi ovako. sada cu ti dokazati koliki si decko..ajde da ostanemo u okvirima elokvencije
Dakle,
meni je zao sto tebi mozak NE RADI, sto je evidetntno. Evidentno je iz razloga sto ti ocigledno ne mozes da drzis paznju vezano za nesto duze od odredjenog broja minuta, i ovo nije budlastina, vec je tragedija.
Pedja NIJE rekao da mozak ne moze da funkcinosie vec je to rekla NAUKA, a ja sam to uradio u empiriji i to je tako.Ti si npr ocigledan primer kako mozak ne moze da radi, na malom broju i cal, bez energetkse materije i da pokusavas da realiziras nesto od cega ti je ocgieldno lose, a sam sebe ubedjes u drugacije
Pre nego sto ti objasnim ono sto je nauka rekla, tj da ti pokusam objasniti i docarati recnikom kojeg ces moci razumetu (ako budes citao ovo u odredjeno doba dana) jos moram da ti kazem, a sta nisi video jer ne mozes da drzis paznju je to da Pedja NE GANJA ni wivere ni foloweere niti bilo sta slicno posto Pedjin kanal je veoma lose ranigran i zabole me kurac da zivim od YT vec na istom iznosim ono sto su CINJENICE, naucno zasnovane i u empiriji pokazane i dokazane. Zivim od firme i hvala Bogu da ne moram da se hrvem sa takvima kao sto si ti
elem
Energetske potrebe čoveka su definisane kao
»energetski unos uravnotežen sa energetskim rashodom,koji treba da održi energetsku ravnotežu osobe, čija je uhranjenost i telesni sastav, kao i stepen fizičke aktivnosti sasvim u skladu sa dobrim zdravljem.
Energetski bilans ili ravnoteža je stanje u kome telesna masa ostaje ista, zato što je količina energije koja se unese ishranom, ravna njenoj potrošnji.Dakle, ti si vec od ovog dela u PROBLEMU
Organizam zadovoljava dnevne energetske potrebe unosom ugljenih hidrata, masti, belančevina i alkohola.
Sagorevanjem 1 grama masnoće (lipida) stvara se 9,3 kcal; šećera (ugljenih hidrata) 4,1 kcal, belančevina (proteina) 4,1 kcal i alkohola 7.1 kcal
U kontekstu humane aktivnosti energija se izražava u kilodžulima – jedinica rada ili kilokalorije, što je jedinica za toplotu (količina toplote koja je potrebna da poveća temperaturu 1 kg vode za 1 0C). Ovo samo da dotaknem oko vode posto cu kasnije da ti opisem koliki si magarac ispao....
Mi ne jedemo kalorije, mi jedemo hranu koja snabdijeva organizam energijom izraženom u kilokalorijama-donkey kong a?Energetske dnevne potrebe su bazirane na sumi potreba za bazalni metabolizam (BM) tj. RMR (ili
REE), postprandijalnu termogenezu ili metabolički odgovor na unos hrane (TEF) i fizičku aktivnost (PAL).
Doprinosući činioci u formiranju energetskih potreba su različiti: veličina (masa) tela, telesni sastav (kod tebe je ovo....imam izraz za to koji korostim godnima ali cu ostati i dalje u okvirima elokvencije-oni koji me prate znaju na koji izraz mislim i kada kazem za nekoga da lici na..), uzrast, pol..
.... postprandijalna termogeneza, genetski faktori, hormonski status, zdravstveno stanje organizma, pojedini elementi životne sredine. Kod tebe je ovo sve DEVASTIRANO i samim tim radis jos vecu kako bi se u narodu reklu MEDVEDJU uslugu samom sebi. Bum! Tarazane.
Bazalno metabolički indeks ili nivo je minimalna količina energije koja je potrebna za telo koje potpuno miruje u stanju ležanja sa zatvorenim očima.
Najčešće se u rutinskom radu, procena količine potrebne energije za bazalni metabolizam izjednačava sa energijom
potrebnom za stanje mirovanja tzv. resting – u stanju mirovanja metabolički indeks (RMR-resting metabolic rate).
Resting metabolički indeks (RMR-resting metabolic rate) ili preostala energija za potrošnju...
(REEresting energy expenditure) predstavlja procenu bazalnog metaboličkog indeksa koji je predviđen za energetsku potrošnju nakon 5-6 h bez unosa hrane ili primene vežbi. OVO AKO BUDES MOGAO DA RAZUMES SVE CE DA TI BUDE JASNO-MADA NE VERUJEM ALI AJDE....
Vrednosti bazalnog metabolizma uslovljene su godinama, polom i telesnom masom.
Postprandijalna termogeneza ili metabolički odgovor na unos hrane (TEF-thermic effect of food)-OVO KOD TEBE NE POSTOJI-a plakati ces za tim kasnije, samo polako ...predstavlja utrošak energije potrebne za proces unosa, digestije, apsorpcije hrane i transporta pojedinih sastojaka hrane kroz crijevni epitel.
Učestvuje sa 5-10% u energetskom rashodu pri mešovitoj ishrani, a najviši je za belančevine, potom za šećere i masti.BUMMMMMMMMM TARAZENEEEEEnergetska potrošnja nastala aktivnošću tokom rada i u toku slobodnog vremena označava se kao energija potrebna za fizičke aktivnosti EFA (Physical Activity Level-PAL) sastoji se od različitih aktivnosti označenih kao «indeks fizičke aktivnosti» tj. Physical Activity Ratio-PAR, koji predstavlja težinu fizičke aktivnosti koja obuhvata energiju potrebnu za mirovanje u krevetu, profesionalnu i neprofesionalnu aktivnost ....
ovo je samo POVRSNO, ali za kraj moram
-OVO JE POSEBNO ZA TEBEKada TI drzis tu svoju shitara diet mozak, naravno, ne sedi skrštenih ruku, ne posmatra pasivno kako mu oduzimate hranu. On stupa u akciju, spasavajući sebe i organizam koji mu je poveren svim sredstvima koje ima na raspolaganju.
Pre svega, mozak žuri da odbrani zalihe masti.VAUUUUUUUUU-SVE MNU JEBEM, On počinje da odlaže u potkožno masno tkivo čak i onaj minimum koji dobija iz bednog obroka. U tu svrhu mozak raspolaže mehanizmom za usporavanje metabolizma.
KOD TEBNE NE-TI SI HEDGEHOG SUPEROSNIC Mozak ume da uspori sagorevanje kalorija za čitavih 30%. Tako će štedeti energiju sve do prestanka dijete, a onda...
A onda će početi da se ponaša kao da je pušten sa lanca! Prema rezultatima medicinskih istraživanja, 98% ljudi nakon povratka uobičajenom načinu života i ishrane dobijaju više kilograma nego što su imali pre dijete, zato što će mozak, jednom uplašen dijetom, nastaviti da stvara duplo veće rezerve.
Idemooooo-npr ti si svoj BMR zakucao kao Scotie Pipen Detroit Pistonse A masnoću neće raspoređivati ravnomerno po čitavom telu, već u trbušnoj duplji, pored unutrašnjih organa-OVO GARNATUJEM DA TI POZNATO ZAR NE? Mozak ne voli da gladuje i da se muči. Uostalom, ko voli? Ali, pritom, on veoma dobro reaguje na zamenu jednih proizvoda drugima. Mozgu se veoma dopadaju dijete u kojima se zasićene kiseline zamenjuju nezasićenima, a brzi ugljeni hidrati sporima. Jednostavnije rečeno, mozgu se više dopada zdrava hrana.
Kad bi mozak mogao sam da ode do frižidera i da uzme ono što mu se sviđa, hranio bi se slaninom i čokoladom. Zato što mozak najviše od svega na svetu voli masno i slatko, tj. masti i ugljene hidrate. Masti i mozak su veoma bliski rođaci.
Mozak se 60% sastoji od lipida tj. masti. Ostalih 40% čine proteinske frakcije i voda.
Mozak zna da od ta tri – belančevina, masti i ugljenih hidrata – zavisi njegov rad. Ako ne bude imao belančevina, umaraće se i teško će se koncentrisati.
Ako ne bude masti, mozak neće moći da obezbedi toplotnu provodljivost svojih tkiva. Ako u ishrani ne bude ugljenih hidrata, neće biti goriva za dobijanje energije. Upravo zato mozak najviše na svetu mrzi dijete koje mi koristimo da bismo smršali. To naročito važi za monodijete.
Dijete mozgu uskraćuju mogućnost da radi punom parom.Da ponovimo:
Dijete mozgu uskraćuju mogućnost da radi punom parom.
Iz istog razloga mozak ne može da smisli proizvode sa umanjenim sadržajem masti i razne zamene za šećer. Svaki put kada u prodavnici biras između jogurta sa 0,2% i 7% mlečne masti mozak se ukoči od straha, a kada u kafu stavis dve tablete zaslađivača umesto kašičice šećera ili meda, mozak počinje da plače i da moli za milost.
Istraživanja pokazuju da nakon samo nedelju dana dijeta počinje da utiče loše na brzinu rada mozga i na sposobnost koncentracije.
Masti obezbeđuju mozgu dugoročnu rezervu energije, dok mu brzo gorivo obezbeđuju ugljeni hidrati.
Mozak jede veoma mnogo, zato što je on energetski najintenzivniji deo našeg organizma. Mozak čini svega 2–3% mase tela, a troši petinu energije organizma
!DAKLE MASTI!! Itd itd itd.
Cakulao bih jos sa tebe, ali mora da se radi. Sada ti je jasno koliki si magarac ispao i sto si me vukao za jezik, posto sve i svako moze da mi kaze ali da mi neko kaze da pricam budalastine i to neko ko je NO NAME, i ko misli da je Boga uhvatio za kitu, tako sto je skinuio par kg..molim te. CITAJ ili GLEDAJ sa paznjom ono sto kazem ili napisem
Za nastavak dijaloga, kazes imes i pre, da znamo sa kim pricamo, i onda moze dalje da se ide
sportski pozdrav