Strahinja se malo salio, ne nemoj se krcati prostim secerima, najveci problem hard gainera je sto jureci bilo kakvu masu unistavaju godinama jedan savrseni deo svog mehanizma, a to je brzi metabolizam, koji ce ti trebati, veruj mi na to TREBACE TI, ja bih na tvom mestu povecao makrose, slozene uh i masti kao i unos proteina drzao na 1,7 g pa do 2 g po kg... i veruj mi rezultati uz tezinski trening, moraju doci, to sto imas brzi metabolizam samo znaci da ce telo da ti oprosti neke izlete i da nece sve odmah otici u salo, ali pazi , ja znam PREVISE ljudi, koji su sa skinnny izgleda vrlo brzo posle 30 te presli u skinny fat, ZASTO? odgovor stoji u sledecem, ti imas brz metabolizam, mrzi te da jedes, jer nemas naviku, tvoj probavni sistem ne moze da isprocesuira vise hrane (prave hrane), i onda ti pribegavas ovako sranjima kao sto je snikers recimo, ili neki junk daleko bilo, kako bi popounio kalorijski suficit... i da to ce neko vreme raditi, ali ce isto tako tvoj hormonalni panel (insulin pogotovo) da vremenom slabiiiii... i onda u jednom trenutku ti shvatas da taj size koji si nabacio je dosta voda, i salo i ponesto misica.... vuci to tako neko vreme, metabolizam MORA da se usporava... napravis pauzu sa treningom (a svi je kad tad naprave), odlazi voda, smanjuje se tonus, ostane nesto sala, pa tako jos jednom , dva put, i dobijes skinny fat izgled... znaci naravucenije, bolje budi mrsav i dodaj malo po malo kvalitet, sa dobrim izborom makrosa , eksperimentisi sa unosom proteina i kontrolisi bf , nego da ides na onu seljacku masu pa tesanje... to je jedan od najgorih mogucih pristupa , koji je mnoge sjebao, i tako se radilo nekada kada se nista nije znalo...