Nema toga u Srbiji to ne postoji što ti pricas, pogotovo ne onakav polurek koji si okačio, za 300 evra možeš da dobiješ neke zavarene valjkaste cevi + dostava i to pitaj boga dokle će ti trajati... Tako da bez lozenja ovde ljudi bespotrebno... Možeš da se što se mene tice reklamiras, mislim da to nikome neće smetati, ali onda lepo sve korpus delikt od slika do firme itd, cenovnika, da to ima nekog smisla, ovako gubiš vreme i svoje i tudje...
ma bezveze raspravljamo..netreba vise..
steven je rekeo da zasto ne otvorim teretanu itd... nesmije se brkati stalak za potisak i zgibove sa spravama s koloturama itd.. treba tamo moment izracunati itd itd da sad ne pametujem... to rade firme koje se bave proizvodnjom sprava,gdje racunaju i prilagodavaju sile itd... one takoder(vecinom ili imaju kooperante za ljevanje) prave i utege,ili ih ljevaju ili tokare olimpijske itd..
firma mi se ne bavi time,proizvodnjom tog.. ja mogu poslat svoje nacrte nekom i sliku kak to izgleda,ko zeli da si to riejsi kod nekog.. naravno da bi se to koristilo za teretanu,treba platiti staticaru ako hoces sve po PS-u da imas papir za to. al firme koje se time bave,naprave za jedan stalak statiku,i koriste za sve ostale tocno takve pa im to nije trosak(zanemariv cca 300€/ s brojem stalka).
ovo sto sam rekeo je sprava za kucnu verziju gdje ti ne treba certifikat ,ali je identicna kao i ona s papirima. svako ko je bio u bravarskoj firmi barem da je brusio,zna da se to napravi bez problema itd itd....
a ja posaljem nacrte i sliku onom ko obeca da ce si napravit za doma