Pozdrav ekipa,
Pokušavam riješit problem sa povišenim tlakom već par mjeseci, ali ne ide.
Tlak je počeo uz aritmiju tj. dublje kucanje srca( ne uvijek) u nekom 5-6. tjednu 500mg suste.
godinu prije bio je test 500mg u pitanju i nije bilo problema.
Trenutno sam čist 2mj ali problem je i dalje tu. Tlak me znao zezati i par godina ranije u random navratima i isto tako bi kroz 2 sata prestao i to bi bilo ponekad bez raloga ikakvog. ( samo tada nisam znao da je to tlak jer sam imao neka druga uvjerenja ) ...
za vrijeme ciklusa mi je estrogen otišao gore dosta, krivili smo njega, međutim i kad sam ga oborio poslije toga nije bilo promjene, sve isto.
Zna nekad češće bit visok ukoliko hodam, nekad ne.
Češće u jutarnjim i podnevnim satima je povišen.
Znao je biti i do 163, pa čak i malo više, gornji, donji je uvijek normalan. Srce ako nisam uzbuđen obično je u normalnim otkucajima, cca oko 70.
Stres nije aktivator, jer od jutra zna podivljat bez razloga. U večernjim satima je obično normalan, nemam simptome kao lošiji vid, da sam pogubljen i slično.
kompletna krvna slika rađena prije koji dan, sve je više manje u referentoj. Zanemarivo iznad referentne je urea, zna često bit na granici. i jedan od jetre AST ako se ne varam koji mi je godinama mrvicu iznad referentne ( točnije od kad sam ko klinac imo mononukleozu) ... i nije bilo drugih problema. Ostalo sve štima.
TSH isto normalan.
Prestao sam pušit prije pola godine, alkohol ne pijem.
Prošle godine radio kod privatnika ultrazvuk srca, srce zdravo i odlićno.
suplementacija je zadovoljavajuća: Multi vitamini, d3, magnezij citrat, omega, q10, PWM klasika: whey, malto, kreatin
znači ništa drugačije nego sam godinama prije radio u sličnoj mjeri.
Zadnje riješenje koje sam pokušao je bilo namjestiti C7 kralježak jer mi je to bila zadnja sumnja za otklonit, jučer me je Crnojević namjestio vrhunski i posložio taj gornji dio kralježnice ali i dalje je evo sve isto.
Ako tko ima kakvu ideju što bi mogao dalje provjerit jer mi je pun k ovoga, ovo nisam ja i ovo nije moje ponašanje.