Pozdrav svima!
Moja zena se nedavno aktivirala u teretani, sa ciljem da uveca/podigne/zategne zadnjicu (to je valjda cilj vecini zena koje krecu u teretanu), sto meni, naravno, ni malo ne smeta, a moj je zadatak da joj pronadjem whey protein, koji bi joj uz treninge u tome pomogao.
Ja sam joj napominjao, da ako vec to ima za cilj, mora regulisati ishranu. Ona i jeste donekle popravila ishranu, ali uglavnom ne ''pazi'' sta jede, tako da se na meniju dana nadje i mini pica (uglavnom na poslu), kobasica, hleb, voce, povrce... Od slatkisa ponekad plazma i mleko. Uglavnom, ishrana joj nije idealna, i sto se toga tice tu tesko da ce biti neke promene. Jaja voli, to jako cesto jede, tunjevinu, sardinu, belo meso ponekad. Kad nekako sracunam koliko proteina unese dnevno, to je otprilike 40-50 grama u proseku dnevno, a cesto i manje. Mlecne preradjevine u vidu, sira, jogurta... joj ne prijaju, tako da to otpada, jedino moze mleko, ali sa necim, recimo plazmom, ili coko mleko.
Uglavnom, poenta price je da ona ne unosi dovoljno proteina i kada sam joj to rekao, u nadi da ce razmisliti o regulisanju ishrane, ona je odlucila da pocne da pije whey, a posto smo oboje duduci po tom pitanju, potrebna joj je pomoc od malo iskusnijih.
Samo jos da napomenem da je ona mrtva kada dodje sa treninga, bas se vidi da se izmori, uzela je personalne sa nekim likom, tako da kontam da ne zabusava tamo.
Elem, ja sam pronasao neke proteine, za koje bih mogao da izdvojim pare, pa ako moze neko da kaze nesto vise o njima, ili da preporuci neki za koji smatra da je bolji a da je u slicnom cenovnom rangu
1. QNT Delicious whey 2.3kg - 4960din
2. THE Amino whey hydro 3.5kg 6640din
3. Scitec 100% whey professional 2.8kg 6590din
To su neka 3 za koje sam citao dobre komentare, narocito za ovaj drugi i treci. Amino whey hydro mi je ubedljivo najisplativiji, i ako stvarno nije neka velika razlika izmedju njega i Sciteca koji je dosta poznatiji brend, kako sam video, onda bih ipak Amino.
Samo da napomenem, da ona ne bi uzimala nista vise osim whey proteina. Pretpostavljam da bi bilji efekti bili kada bi ubacila i kreatin i bcaa, ali nema se para, nazalost.