Pozdrav svima.. da ne duzim vec da predjem na stvar.
Ovo mi je prva tema pa molim da ne budete surovi
- Dakle, prilicno sam se nagojio poslednjih godinu dana. Imam 117 kg koje mi ne stoje dobro, ali me visina vadi i valjda moja gradja.. imam siroka ramena i ledja, lose grudi, butine cvrste, ali problem je uglavnom "spoljno" salo odnosno slaufi na stomaku i takozvani spojleri.
Iskustvo u teretani: rekao bih 3,5/10, u smislu da mi nije nepoznato i da sam vec isao s tim sto sam se trudio da uvek stavim akcenat na tehniku, a ne na kilaze.
Prostom matematikom sam izracunao da mi treba oko 2000 kcal (deficit od 500 kcal) da bih gubio kilogram masnih naslaga nedeljno (naravno, od toga ce biti i vode itd da ne duzim)
Dakle: 200g
P, 100g
UH i 90g
M sto mu dodje ukupno 2010 kcal.
OBROCI-----1) 50P + 45M - 5 jaja, 100g pecenica, 30g lesnik/badem/indijski orah
2) 50P + 50UH - 200g belo, 60g pirinac, brokoli/paradajz/krastavac
3) trening pa pwm, 25g P iz wheya + 15g dekstroza/malto ili ako nabavim vitargo
4) 50P + 50UH - 100g belo, 60g pirinac
5) 50P + 45M - ella sir 300g, 50ak grama belo, lesnik 50g, zelena salata malo recimo
Ovo bi bilo u danima treninga, a u danima odmora bih verovatno smanjio uh i malo povecao masti i proteine..
Naravno, uz svaki obrok podrazumevam salatu, dakle vlakna plus mikronutrijente koliko toliko.. brokoli, krastavac, zelena salata, paradajz itd..
Kompleks vitamina ujutru plus omega 3 par kapsula
Trening: mislio bih za pocetak kruzne treninge sa osnovnim vezbama... dakle bench press, cucnjevi, mrtvo sa malim tezinama, bugarski cucanj, military press (?), lat masina, i za rucice nesto blago cisto da se pirnu...
Hvala svima unapred na sugestijama, prihvatam svaku kritiku naravno jer ne bih ni pitao za savet.. pozdrav do daljnjeg