Pozdrav, trenutno sam na 68kg i 176cm, 24 godine, planiram da krenem uskoro u teretanu. Od pocetka avgusta cepam sklekove, propadanja i sl. kod kuce. Imam malo visi bf, zelim da se ugojim i treba mi pomoc oko ishrane. Trenutna ishrana mi se zasniva na 2300 kalorija sa junkom.
Primer jednog dana ishrane:
I obrok 4 jaja(2 zumanca) + ovsene oko 100g(otp u odnosu na kesicu, od nedelje stize vaga)
II obrok oko 200 piletine + 100g pirinca(nekad i hleb uzmem, nemam naviku za pirinac), nekad pojedem ovo iz dva puta
Uzina kikiriki 80g(nekad i suncokret) + neko voce ugl banane
III sejk 2 belanca, 250ml mleka, 50g ovsenih i banana
IV obrok nudle, nekad jaja, nekad nista.
Otp ovako mi nekako izgleda ishrana, s tim da nije stalno takva, vec u vecini slucajeva. Uz to ide i 0.5-1l koka kole.
Do pre godinu i po sam imao 50kg, sa nekom ovakvom ishranom sam se ugojio na ovu trenutnu kilazu. Sad hocu da to sve dignem na visi nivo. Citao sam forum par dana, stekao sam predstavu sta treba da jedem, zanima me unos nutrijenata, takodje imam par sitnih pitanja.
Sto se tice nutrijenata unosio sam oko 250UH 110P 80M. Koliko bi trebao da unosim uh, proteina i masti po kilogramu kilaze? Takodje da li je bolje da skinem stomacic ili da idem na bulk? Ili nesto izmedju? Kako jesti danima kad treniram i kad odmaram? Misljenje o rice cake-u, kokakoli ziro, kikirikiju, suncokretu?