Pa oni vec tokom karijere imaju posledice, pre svega mnogima otekne pred sam mec jetra, bubrezi, slezina zbog weight cut a ... i onda kada tu legne udarac, KO... a ima i padanje u depresije, i psihicke probleme... pogotovo oni sto imaju dosta meceva iza sebe... sada , dal je to i do udaraca u glavu to niko nije seo pa napravio studiju(te rukavice su mi nesto mnogo tanke, kada legne pogodak....
)... iz opste poznatih razloga. Treba uzeti u ozbir da se ne nanosi steta tokom meceva samo, nego i tokom sparinga , koliko sam pratio, ne mozes se za svaki mec pripremati samo laganim tempom... itd...
Suma sumarum, weight cut je samo jedan deo cele te price i rizika, ono sto bi po meni mogli da urade je da naprave divizije ili kako se to vec gleda, gde ide vaga pred sam mec i nema posle vracanja kile, nego to ti je sto ti je... ali onda bi se cela ta struktura boraca i igra skroz promenila, ovako borac vaga , kalkulise, koga moze da dobije sa kojom kilazom ,gde mu treba brzina, gde tezina, kada mu je potrebno da se oseca svezije itd... jebiga deo igre... Kao sto im je ovaj Jones polupao sva kolena sa wing chuom hahahhaha stvarno nije fer kada gledas...