Cao momci opet ja sa svojim problemima. Opet stara prica, nemam kome da se obratim nego ljudima sa ovog foruma jer sam ovde i pokupio sve ono sto je vredno u ovih nekoliko meseci agonije.
Stevan mi je pomogao sa savetima i uspeo sam malo da popravim testosteron ali izgleda da je problem mnogo dublji nego sto sam se plasio.
Ukratko, da vas podsetim na moj slucaj - Pre nekoliko meseci javio mi se pad libida i slaba erekcija, nikada nisam koristio hemiju tako da poremecaj hormona koji imam nije uzrokovan time. Nakon toga usao sam u kolo sa endokrinolozima i urolozima, promenio vise njih ali jos uvek nisam otklonio problem koji imam. U prilogu su nalazi od pre najvise mesec dana. Smanjio sam malo unos proteina pa se smanjila i UREA (mada mislim da i nalaz iste i ne igra ulogu kod problema koji imam) i malo se povecao testosteron pa je tu negde na srednjim vrednostima. TSH je ostao povisen, prolaktin takodje, mada mi je preporuceno da uradim analize sa braunilom kad budem opet radio.
Kao sto vidite u prilogu, doktor je uveren da je sa mnom fizioloski sve u redu i da je problem koji imam psiholoske prirode - pitao sam ga otkud onda nizak testo, blago povisen estrogen, visoke vrednosti tsh i prolaktina ali ostaje pri tome da je problem u glavi. Kod mene je ista stvar kao i ranije - Fizicki se osecam odlicno, treninge u teretani odradjujem takodje odlicno, fizicki izgled je na mestu, nizak bf i mislim da sam od sebe izvukao maksimum sto se tice naturalca. Problem je i dalje erekcija i seksualna zelja koja gotovo da ne postoji.
Imam problem i kod obicnog masturbiranja. Desava mi se da uopste ne mogu da masturbiram, i da mi treba jako dugo vremena - Cak i kad dodje do ejakuliranja, opet je to neka polovicna erekcija. Devojku nisam imao mesecima i dok se ne sredim plasim se i da pocinjem bilo sta. Vec sam nacuo price po gradu i da ljudi znaju zahvaljujuci bivsoj za moje probleme, zivim u relativno malom mestu pa mozete misliti kako se osecam.
Problem sa spavanjem me i dalje muci, lezem oko pola 11 ustajem oko 6 ali se u toku noci vise puta budim. U poslednjih mesec i po bio sam na 3-4.5g bromazepama i to me je nekako opustalo da zaspim. Nasao sam neku prirodnu alternativu u poslednjih 10ak dana tako da sam batalio brom.
Sto se tice ishrane ona je trenutno ovakva-
1 - smoothy banana/malina merica wheya
2- 10 jaja (3zum) 100-120g ovsenih
whey posle treninga
3- 300g juneci but 100g pirinac, salata, maslinovo ulje
4 - 250g posni + badem
5 - tuna/oslic/belo 200g
to mu dodje 2-2.2g p/kg , masti su oko 100g i vise, uh varira od treninga, na 50/100 sam kad ne treniram, 200g noge, 100 ostale partije.
od suplemenata sam isao svasta da bih digao testo i smirio hormone od poslednjeg javljanja - terminator x3 pre treninga, 45mg + 400mg mag pre spavanja, asvaganda 2x500mg i zen sen 9x (mega ginseng od scitec ne znam tacno mg), selen, vitamin b x 2 dnevno (twinlabov onaj b kompleks), 10g dnevno citrulin (opet u svrhu poboljsanja no jer citam da pomaze pri erekcijama), vitamin D 5000mg za testo, omega 3 10x (5x ujutru 5 uvece), vit c 2g.
Nije pomoglo osim sto mi je testo malo porastao. Ali sad cu praviti pauzu sa cinkom i vit d pa osecam da ce jos da se pogorsa situacija.
Eto pokusao sam biti sto kraci mada nisam bas uspeo.
Moje pitanje je da li poznajete jos nekoga ko je imao ovakav problem i da li je moguce da ovakvi problemi dodju iz glave i da doktori koji me pregledaju nisu zabrinuti oko rezultata? Ono sto nisam pisao a jos sam radio - Isao sam kod kiroprakticara jer sam cuo da problem moze dodji od inervacije nekog nerva u lumbalnom.
Zatim, na preporuku jednog urologa, isao sam mesec dana 5mg taladafila svaki drugi dan ali nisam osetio bolju potenciju. Pre toga sam probao i viagru dok sam jos bio sa devojkom ali i to nije pomoglo, verujem onda da mi pde5 inhibitori ne pomazu... Tj. ne pomazu prilikom masturbiranja jer pravi odnos nisam imao mesecima...
Eto toliko od mene, ako neko ima neki komentar voleo bih da procitam.