Hvala na savetima momci.
Znam, ne uzimam za ozbiljno sto mi je pricao za suplementaciju ali delovao mi je normalno u pocetku, a i mladji je covek pa sam pomislio da je malo evoluirao u odnosu na staru gardu. Pitao me je odakle muskulatura, da li sam na aas, rekao ne, da li uzimam dodatke ishrani, tu sam rekao da ali minimalne doze da bih ga skinuo sa K. Ali ne vredi, uhvatio se za to i visokoproteinsku dijetu, da su mi bubrezi kao pracka, da mi je i stitna mozda od toga poremecena itd.
Da mu verujem ne bih isao dalje kod endokrinologa, ali sta je tu je.
Sto se tice ishrane, poslednja 2 meseca sam na rotacijama otprilike ovako:
1. jabuka, 10-12 jaja (3 zum), 30g whey-a, omega 3, vit c
2. pre treninga 10-12 jaja (3 zum), povrce (paradajz, paprika), 100g ovas
za vreme treninga 30g bcaa + 30g gluta
3. posle treninga, 2 merice wheya, 15g bcaa, 15g gluta + banana ili saka suvog grodzja
4. obrok posle treninga, 350-400gg junetina/curetina + 100-120g hleb od integralnog brasna/pirinac, povrce (paradajz, avokado) omega 3, vit c, vit d
5. poslednji obrok - 500g posnog sira s maslinovim uljem, 30-40g badem, 30g wheya
30g cink, 600mg magnezijum, 30g bcaa, 30g gluta pred spavanje
Pijem samo vodu, oko 4-5l dnevno i 2-3 kafe. Kad ne treniram slicna je prehrana, s tim sto izbacim slozene UH i ostavim samo jedno voce ujutru. Trenutno sam na 101kg, visina je 190, bf je tu negde oko 10%.
Sauna, opustanje, tribulus dobar, cink, magnezijum itd itd
Pokusao sam sve ovo osim saune. Definitivno moram da radim malo na opustanju, napet sam u poslednje vreme, imam dosta stresa u zivotu.
Zato me i plasi (pored stitne) nizak testosteron koji imam jer sam poslednjih meseci bas radio na tome - Nezasicene i polinezasicene masti iz dobrih izvora, zma suplementacija, tribulus sam uzimao dosta jake doze, vitamin d, ali i pored toga mi je libido slab i testosteron dosta nizak kao sto se videlo na testu sad. Razmisljam sta bi bilo da nisam uzimao sve to.
Videcu sta mi kaze endokrinolog za stitnu, da li je ona uzrok svemu tome.
Problem je sto ne znam kako pristupiti tim lekarima. Pitao bih ga i za testosteronsku terapiju jer sam to planirao da radim i pre svih tih analiza, iskreno, u jednu ruku sam ih zbog toga i radio da vidim kakvo je stanje, ali sacekacu sada jer se ne bih igrao ako imam neki problem sa stitnom.
Hoces da budes iskren sa njima ali oni to zloupotrebe da te skinu sa K kao sto kaze Pedja i nadju najlaksi izlaz - dodaci
prehrani. Gledacu da ne pominjem to.
Ako neko ima predlog za krstenog lekara neka napise ovde ili u privatnoj poruci.