@VOJA.S
navodis primere iz profesionalnog bba... oni i ako su imali neke partije to je bilo da zaostaju , nije da ih nisu razvili, kapiras?
neces ti da gradis trapez da imas ko johnny jackson ili listove ko ne znam koji primer sada... poenta je ako hoces da napravis sklad mozes... i listove ne mozes porediti sa trapsima, jer je to specifican misic, koji je nosilac tezine. pa pisao ti Steva o tome... Hocu da ti kazem da genetika igra ulogu ali tamo nekom vrhu bb , za neke manje misicne mase, neki manji sklad, nije to toliki problem ako postoji... taj misic ce opet rasti do neke granice...na neki nacin, i mozes da ga poguras , samo treba da nadjes...
I da hoces trapove kao Jackson ne mozes tako da nisam mislio na to...
Naravno da ce rasti,bilo koji misic ne moze da ne raste samo je pitanje koliko ce rada potrebno biti individui da dodje do nekog zeljenog izgleda tog misica, naravno govorimo o obicnim vezbacima...
List sam uporedio sa trapovima jer ga bije glas da je misic genetike, glupo bi bilo reci da ne moze da raste, jer kao sto rekoh nijedan misic ne moze da ne raste medjutim cinjenica je da ce onaj kome je genetika naklonjenija uvek biti u prednosti...
Poenta cela mog pisanje jeste da stavis dva vezbaca x i y, slicne konstitucije, procenta masti, misicne mase, staza u teretani itd. i da se radi na povecanju famoznog trapa vezbac X ce napredovati brze od vezbaca Y jer mu je genetika naklonjenija. Samo da neko ne pomisli da nipodastavam krvavi rad na konto genetike, taman posla. Krvavo se raditi mora ukoliko se zele rezultati.
Pa ja o zaostajanju i kolicini znoja i rada upravo govorim. Nekome ce jednostavno trebati vise ova dva ali ce odredjene skupine donekle razviti.