Nisam našao sičnu temu na pretrazi, nadam se da ne smeta nikome. Dakle, kad kažem visoki, mislim iznad 190cm visine. Što se mene lično tiče, imam 196cm. Dugi ekstremiteti mi prave problem što se tiče napretka u snazi u vežbama potiska, kao što su ravni i kosi benč, potisak za ramena i sl. To se odnosi na potiske sa dvoručnom šipkom, sa jednoručnim tegovima je nešto bolja situacija. Što se tiče vežbi vučenja, najviše ovih za leđa, one su mi od početka išle dobro i tu nema problema sa napretkom u snazi. Čučnjevi mi idu osrednje, ali potisak na ravnom benču je stvarno ispod proseka i mnogo manje razvijeni i mlađi vežbači od mene me prevazilaze u težinama na benču. Ali ipak, vertikalna linija mog potiska je 2 do tri puta duža od njihove, pa je poređenje težina na benču upitno zbog toga. Sa druge strane, znam momke malko niže od mene koji rade vežbe potiska sa prilično respektabilnim težinama.
Pitanje se odnosi na visoke vežbače i one koji mogu dati ispravne savete, kako prevazići teškoću tog dugačkog pokreta pri potisku. Što se tiče mojih dugoročnih ciljeva, tu su i snaga i mišićna masa.
Hvala na odgovorima.