I ja sam imao 90 a sad imam 130 na hemudzi i mastan sam, ne znam u cemu je problem da koristim hemiju ako se lepse osecam na njoj ? Kvalitetniji mi zivot skroz a trening je druga dimenzija
Pozdrav, evo da se i ja malo uključim u ovaj forum. Vidio sam sebe u ovom postu, tj razmišljanje koje sam imao prije nekih 2 god. Isto sam krenuo sa 103 kg, 20+bf na ciklus, i naravno bilo je super, što se tiće treninga, snage i osječaja opčenito. Iza sebe imam '3 ciklusa', po navodnike 3 jer je svaki bio odrađen totalno neprofesionalno, a pod time i smatram da nisam imao adekvatnu formu, mišićnu masu niti ishranu pod konac da bih uopće uspio išta izvući. Ali jbga, zato sam imao masti na pretek. I tek nakon 3 ciklusa, kada sam došao pameti, kontaktirao sam Stevana na forumu da odradimo konačno to onako kako treba, i tek sad kad sam oderao skoro svu mast, došao na 80 kg, vidim zapravo koliko sam bio u zabludi. Ja ako sam par kg dobio mišića kroz te periode mogu biti zadovoljan, što ne da je moglo nego je trebalo ići bez 'dodataka'. pa ja sad da kažem ljudima da imam 3 kure iza sebe je za smijati se. I ne pada mi napamet išta dalje uzimati, tj znam da ću kad tad opet krenuti, ali onda ću biti siguran da sam formu doveo do nekog adekvatnog nivoa. Moja poanta je da se na lošu formu ništa neće dobiti upotrebom kemije, sad govorim o izgledu, i sam sam dokaz da na visoki bf to ne liči na ništa, a uzimati samo zato da mi bude 'dobro' je po meni van svake pameti. Imaš sada 130 kg, a kad bi to išao derati vjeruj došlo bi na dvocifrenu brojku, koja bi bila daleko bolja nego sada. Čisto da kažem svoju priču, ne kritiziram jer ti kažem, takav sam i ja bio