Da li neko od vas ima iskustva sa liposomalnim oblikom glutationa? Navodno se u tom obliku najvise apsorbuje nakon onog koji se prima putem inekcija. Koliko mi se cini u nasem okruzenju se moze naci samo u Sloveniji i Hrvatskoj, a inace od proizvodjaca u UK i USA.
Pitanje za Pedju, da li predstavlja problem unosenja 3-4 tablete ovog japanskog podjezicnog oblika (prvenstveno pitam zbog selena)? Utvrdjen mi je sindrom hronicnog umora pa je to neka doza koju bi trebalo da unosim na dnevnom nivou oko 6 nedelja, a potom povremeno.
upravo kako si napisaoi
liposmalni redukovani gluthation ali samo u OBLIKU LINGVETA ima sposobnost aposrbbcije 90-95% za razliku od ostalih "oralnih" oblika koji u kontaktu sa stomacnom/zelucanom kiselinom bivaju razgradjeni i do 95%.
Zlezde koje se nalaze ispod jezika, dirketno uz pomoc aorte transportuju takav oblik gluthationa do krvne plazme
Ne znam iz kog razloga (nisi prvi) da mi kazu "ali ima selen"
Mislim, da taj selen ne treba da bude tu kao sinergijski oblik supstance koji upotpounjuje dejstvo gluthationa, svakako ne bi ni bio, a selen kao supstanca ce kroz 1-/2 godine biti HIT kao sto je sada gluthation, ili do nedavno vit D sto je bio nepoznanica itd, ne po pitanju ovoga zbog cega se sada gluthation masovno korosti, vec zbog necega drugog - ali o tom neki drugi put
Bootom line je SELEN JE VISE NEGO ODLICNA SUPSTANCA kao dodatak ishrani i nemojte da ga poredite sa nekim oblicima teskih metala ili cega vec- to je neka druga prica.....
naravno da nema nikakvih problema konzuimacija 3-4 lingvete rasporedjene na svakih 5-6 sati....cak sta vise...
sama cinjenica da je otislo vise od 400 kutija gluthationa za mesec dana, govori vise nego dovoljno
Jedan od preparata koji NIJE marketing
Druga je stvar sto je yamamoto reasrach team, uradio takav oblik redukovanog gluthationa u obliku lingveta....
Moja firma uvozi yamamoto, ali svakako ovde ne pricam sada o marketingu....
https://www.ogistra-nutrition-shop.com/vesti/30_NAC-Reduced-Glutathione.htmlimas link ka pubMed-u