Novembar 01, 2024, 11:28:17 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.972 članova - Poslednji član: Randyswirm
X3MShop banner

Autor Tema: Moja ishrana i moj progrma treninga,svaki komentar dobrodosao  (Pročitano 2586 puta)

Van mreže Sprdant

• Član
  • *
Moja ishrana i moj progrma treninga,svaki komentar dobrodosao
« poslato: Januar 31, 2019, 09:36:45 pre podne »
Trenutno sam na masi da li da povecam jos ugljenih hidrata ili zdravih masti?

Evo ovako bi to izgledalo imam
Dorucak:3-4 cela jajeta plus 100g ovsenih pahuljica
Zatim trening
Obrok broj 2:Merica whey proteina sa vodom odmah posle treninga i nekad prosti seceri poput banane
Obrok broj 3 :Belo meso 200g,ili junetina,ili riba +100g pirinca ili 500g krompira kuvanog,ponekad pojedem pastu integralnu
Obroj broj 4 u skoli:Isto kao i 3 obrok
Obroj broj 5:2-3 puta nedeljno je to tunjevina u salamuri + orasasti plodovi,yavisi od novca nekad badem nekad kikirki 50g,ili ella sir 200g plus 50g orasastih
Nekad ubacim posle treninga griz+ whey protein,nekad za dorucak ubacim vise masti,nekad pojedem jabuku za uzinu i tako kombinujem.Takodje nekad na stolu bude i corbica ili pasulj ali bez dodatog brasna i tih glupostiSta mislite sta bih mogao da ispravim?

Trening:
Ledja
Grudi
pauza
Noge
Ruke
Ramena

« Poslednja izmena: Januar 31, 2019, 09:41:39 pre podne Sprdant »

Van mreže g0xy

• Light Heavyweight Member
  • Go hard or go home
Odg: Moja ishrana i moj progrma treninga,svaki komentar dobrodosao
« Odgovor #1 poslato: Januar 31, 2019, 11:00:29 pre podne »
Ok na masi si,ali treba još informacija,npr koliki ti je sadašnji index telesne masnoće?
Ako je viši nego što treba,onda bulk nema svrhe, već ćeš samo da dodatno lepiš masne naslage.
Drugačije rade hormoni na manjem BF,nego na većem.

Van mreže Sprdant

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Januar 31, 2019, 11:42:53 pre podne »
Bf je okej vide se trbusnjaci tako da sam se odlucio za bulk,da li treba sta da menjam ovde il?

Van mreže g0xy

• Light Heavyweight Member
  • Go hard or go home
« Odgovor #3 poslato: Januar 31, 2019, 03:47:35 posle podne »
Ako imaš oko 80kg,onda je to korektno.Dodaj obavezno 30g dekstroze u PWM,dodaj neko povrće sa maslinovim uljem u obroke,koristi magnezijum pre spavanja,vitamin C,Omega 3 tablete uz obroke 1/3/4...prati situaciju.
U zavisnosti od finansija,bilo bi lepo ubaciti i BCAA i Glutamin.
Što se tiče šejka posle treninga,nadam se da je u pitanju čist whey,a ne neki gejner...
Ubaci i neki kardio pored treninga snage.

Van mreže Direktor_svemira

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2019, 04:24:00 posle podne »
@ Sprdant

Osim onoga što gOxy reče, probaj da izbaciš griz i jabuku koji pominješ kao užinu, sami hidati i dignut ins bez proteina nema smisla i može biti kontra produktivan ( pogledaj Bukasov post oko insulinske rezistencije i post o voću kao idealnom hidratu za gomilanje masnih naslaga sa podforuma Nutrition )

Predlog je da UH izbaciš iz prvog obroka ( mnogima čuda čini ) , odnosno da ti prvi i poslednji čvrsti obrok sadrže samo masti i proteine, a da svi ostali obroci sadrže sva tri makrosa ( molim iskusnije da me isprave ako je predlog neogovarajući za momka od 17 godina ).

Prati stanje stvari, zapisuj čime se i koliko hraniš  i uči kako reguješ na makrose, posebno što ti hormoni još uvek nisu složeni u potpunosti. Primat daješ ogledalu u odnosu na vagu, odavno ovde pojašnjeno.

Suština je da iz plana ishrane i svih korekcija koje budeš u toku vršio ,  da naučiš da se hraniš, vidiš šta/koliko/kada ti prija, što je jako bitna stvar i velika škola neophodna za zdrav život.

Pozdrav
“Have more than you show, speak less than you know.”   William Shakespeare

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 31, 2019, 05:16:36 posle podne »

Predlog je da UH izbaciš iz prvog obroka ( mnogima čuda čini ) , odnosno da ti prvi i poslednji čvrsti obrok sadrže samo masti i proteine, a da svi ostali obroci sadrže sva tri makrosa ( molim iskusnije da me isprave ako je predlog neogovarajući za momka od 17 godina ).
Zavisi. Nekome odgovaraju hidrati u prvom nekome ne i to je sva nauka...

Van mreže Sprdant

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Januar 31, 2019, 05:54:15 posle podne »
Odgovaraju mi hidrati za dorucak jer nemam kad posle da ih unesem sve,griz ponekad pojedem posle treninga sa whey proteinom cistim nije nikakav mass gainer

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #7 poslato: Februar 02, 2019, 06:41:07 pre podne »
Odgovaraju mi hidrati za dorucak jer nemam kad posle da ih unesem sve,griz ponekad pojedem posle treninga sa whey proteinom cistim nije nikakav mass gainer

Pa testko da imas cisti whey protein
da je bilo kakav protein pomesan sa girzom ukusan, ali opet naglasavam siguran sam da nemas cisti whey protein..