Pre svega srdačan pozdrav svima na ovom forumu
Ja ću da budem veoma kratak da ne bih kojim slučajem se raspisao i nekome vreme oduzimao bez potrebe na čitanje i ostalo.
Čitao sam forum jedan čitav dana, mnogo toga sam saznao jer se praktično sa većinom stvari i prvi put susrećem u životu i zaista sve pohvale za članke, članove i celokupnu namenu ovog foruma!
Konkretno:
1. Krenuo sam pre par dana sa teretanom, početnik sam totalni i idem polako. Plan treninga nemam sad ništa specijalno ali trudim se da radim za početak osnovne vežbe naravno.
2.
Ektomorf sam - visina negde između 195-198cm a težina oko 90-91kg. Želeo bih da dobijem još bar nekih desetak kilograma po mogućstvu što čistije mase - to mi je prvi cilj za početak. Građa mi je atletska ali polagano prelazi u salo tj. masne naslage iz razloga što sam se u relativno kratkom periodu naglo udebljao nekih 7-9kg. Sastavio sam sebi neki plan ishrane kog nameravam da se pridržavam pa me zanima i vaše mišljenje jer ste vi za ovo stručnjaci što se za mene ne može reći naravno
3. Zbog fakulteta i posla do pre par dana sam bukvalno legao u krevet evo u ova doba u koja pišem upravo sada - razlog posao/fax - jer radim preko interneta i moram da se kotiram po američkom vremenu, a još kad se sastavi učenje onda se dobije to da moram baš da utonem duboko u noć. Ali menjam ovih dana postepeno, tek sam krenuo i računam da ću do kraja sledeće sedmice da svedem leganje u krevet na max 1:30 posle ponoći. Ovo večeras je izuzetak zbog ispita danas koji mi je ujedno i poslednji u ovom ispitnom roku.
Sad ću da predstavim neki moj plan ishrane pa mi vi shodno mojoj kilaži/visini, tipu metabolizma itd. dajte neke savete - svaki savet je dobrodošao jer se ja u ovo zaista ne razumem a želeo bih da steknem potrebna znanja:
1 obrok: 150gr ovsenih + merica gejnera( Biotech - Hyper Mass: 65% ugljenih hidrata, 26% proteina i 5% kreatina)
TRENING
2 obrok: merica gejnera posle treninga + 5g kreatin(znam da i u gejneru ima malo kreatina ali sam uzeo i posebno)
3 obrok: PWM - 150gr piletina + 150gr pirinča
4 obrok: 150gr piletine + 150gr pirinča
5 obrok: Konzerva tunjevine + kikiriki/bademi/orasi(planiram i Ella sir da ubacim)
6 obrok: Šejk: merica gejnera + 5g kreatin
Do sada sam cepao junk hranu non stop, na dan sam znao da jedem i po 4 mars čokoladice, čipsevi, pizze i ostala hrana iz fast food-ova. Zaista sam veliki ljubitelj slatkiša i njih će mi biti veoma teško da se odreknem ali šta ću, nameravam da istrajem u postavljenom cilju po cenu svega tako da - što se mora, nije teško.
Hvala svima koji su imali strpljenja da pročitaju ovaj post(trudio sam se da ne dužim previše kao što sam prethodno i rekao ali mislim da nisam uspeo u nameri
) i nadam se ponekom i odgovoru od stručnjaka.
Pozdrav!