Dobro vece svima, na nagovor svog prijatelja i brata pre dva meseca sam krenuo u teretanu. Tamo sam kao pao s Marsa, ali sam posle dve-tri nedelje polako ulazio u stos.
Imam 39 godina, 178 centimetara visok, sedamdeset sedam kilograma, i za razliku od vecine mojih vrsnjaka nemam pivski stomak, fizicki sam aktivan, bavim se trcanjem, igram ponekad fudbal i kosarku.
Cilj mi je povecanje mase, zelim pre svega da povecam obime nogu i ruku, da ojacam ledja, grudima sam zadovoljan. Sira ramena imam za svoju visinu, tako da i tu nesto ne zelim da menjam.
Unosim 150 grama proteina, 150-200 grama ugljenih hidrata i oko 80 grama masti, ponekad malo manje, ponekad malo vise. Hranim se devedeset pet posto nedeljno cisto, jaja, sir, pilece belo, pirinac, teletina, od hidrata pirinac i krompir, od masti maslinovo ulje, kokosov puter, bademi, lesnici, orasi.
Split mi je prva dva meseca bio sledeci:
Grudi/biceps
Ledja/triceps
Pauza
Noge
Ramena
Pauza
Pauza
Posle dva meseca svi mi hvale ruke, ne shvataju da one najbrze napreduju, a noge su mi iste. Osecam da mi treba neka promena ali ne znam kako dalje.
Ima li neko neki savet?
Da li mi preporucujete neke suplemente i koje?