Pozdrav i postovanje, naime, imam 18 godina, visok 188cm i tezak 94kg. Jos od 6te godine zivota, krenuo sam da se gojim, te sam juna 2018. godine tezio 133kg. Naravno, kako zdravstveno, tako i estetski je to sve ruzno izgledalo, te sam krenuo na razno-razne dijete kako bih smrsao. Nisam imao dovoljno znanja za racunanje makro i mikro nutrijenata te se moje mrsavljenje najvise svodilo na pricu koju je i gosp. Pedja rekao, “jedem malo, skidam salo, pa merim sta je ostalo”. Jedino sto sam u tom trenutku znao jeste da mi ishrana mora biti u kalorijskom deficitu, i to tako je trajalo bar mesec dana dok se nisam setio za ovaj forum za koji sam jos od brata cuo negde oko 2009. godine. Krenuo sam da citam temu “nutrition” i poceo da shvatam neke stvari. E sad, mrsavio bih jos 5-7kg, naravno uz trening s tegovima i kardiom koji bi se sastojao od trcanja na traci, 6x nedeljno. Takodje, da li doruckovati pre jutarnjeg kardia, odnosno ako bih doruckovao u 8h, da li ici u 10 na kardio ili ici u 10 na kardio pa posle toga doruckovati? (pre 10 ne radi teretana)
Ishrana: (da ne navodim razlicite vrste mesa, ali subotom ribu, tokom nedelje piletinu)
8h : 100g ovsenih + 1 merica whey + 1 kaps omega 3
10h : Kardio
14h : 250g pileca prsa + 150g ella sir + 100g pirinac + 1tbl multi + 2 kaps omega 3
16h : Trening s tegovima
20h : 250g pileca prsa + 150g ella sir
Naravno, ne bih svaki dan jeo pirinac, ubacio bih krompir kao zamenu ili kuvani pasulj, kukuruz i grasak bareni(zlatna mesavina), piletinu bih zamenio junetinom 2x nedeljno, ribu subotom, dodao bih kostunjavo voce uz dorucak i to oko 50g oraha ili 50g badema, moze i kikiriki, nekada bih za dorucak obario jaja umesto ovsenih ili tunjevinu.
To bi bilo oko 200g proteina, 150g ugljenih hidrata i 20g masti, s tim sto bi se masti povecale troduplo danima kada unosim kostunjavo voce. Pre treninga bih pio 5g beta alanin,5g glutamin i neki sagorevac koji vi smatrate da je dobar i da bi odradio svoj deo, bez placeba. Posle treninga bih pio whey,10g glutamin i 3 tablete super amino, mozda +15-20g dekstroze? Nekako mi se cini preveliki razmak izmedju obroka, pa bi mi svaki savet dobro dosao. Takodje, ako nesto od suplementacije treba da dodam, slobodno navedite sta, kao i preporuka za sagorevac iz ogistre.