Pozdrav svima!
Vec neko vreme pratim forum i odlucio sam da probam i ja da pokupim neki savet! Tekst je malo opsirniji pa se zahvaljujem svakom ko odluci da ipak procita i da neki konstruktivan savet.
Nekoliko godina se vec bavim sportom ali preiodicno u smislu 2-3 meseca treniram pa 2-3 ne treniram i tako u krug. O hrani nikada nisam nesto posebno vodio racuna.
U Oktobru 2017 sam se ozbiljnije posvetio treninzima (KickBox), ocistio ishranu (u smislu da sam izbacio junk food, slatko, hleb, sokove itd, ali i dalje bez gledanja koliko jedem i kad).. posle nekog vremena dogurao sam do takmicenja u kategoriji do 80kg i potpuno propao!
Mogao sam da bijem u dzak i trcim, ali mi je misicna masa potpuno nestala a oko struka ostao tanji pojas masti..
Pre mesec dana sam pojacao ishranu i krenuo u teretanu:
PON: Grudi, Triceps, Noge
UTO: Ledja, Biceps, Trbusni
SRE: Pauza
CET: Grudi, Triceps, Ramena
PET: Ledja, Biceps, Trbusni
Od suplementacije uzumam samo UN ProStar Malina (kupljen u Supplement Store Bg), jednu mericu posle treninga.. Raspolozen sam da probam i neki drugi whey u tom cenovnom ranku. Zelim da ubacim i BCAA pored proteina, samo ne znam kada i koliko da ih uzimam. I da li se ta merica stavlja zajedno sa proteinima u sejker ili odvojeno ako uzimam oba posle treninga? I koje preporucujete..
Ono sto ja zelim jeste da probam kombinaciju Ponedeljak i Cetvrtak KickBox, a Utorak i Petak Teretana (FullBody workout). Sreda i vikend su pauza eventualno vikendom neka setnjica oko Ade (7km)
Imam 23 godine, visina 183.6, trenutna tezina 81kg, nemam puno masti, ima tu sta da se skida, ali ne toliko da bih morao da se fokusiram samo na to..
Cilj je da se osecam zdravo i jako (spremno), ne jurim ogroman biceps i 8% masti, ali ne bilo lose da se vidi taj famozni 6pack haha Na kraju krajeva, mislim da meni samo treba cista misicna masa.. (kao i svima
)
Takodje, pozeljna kilaza je nekih 85 Kg.
Pozdrav!