Pozdrav svima
Nisam uspio naći kao posebnu temu nešto o frontloadingu, a čitajući neke druge teme često bi se spominjao frontloading u slučaju kure sa sporim steriodima tipa Depo od Galenike i dr. Uglavnom koliko sam shvatio frontoading se koristi da bi se što prije prije dosega željena koncentracija ili razina testosterona u krvi u slucajevima kad su kure s sporim steroidiima. U temi sterioidi za početnika piše da ako se ide npr. 500 mg /sedmično sa sporim testosternom da se onda uzme prve sedmice 1000 mg istog, ili kao druge opcija da se kao "frontloading" ide s nekim brzim oralnim sterioidem prve 4 sedmice.
E sad me zbunilo, sto je na jednoj temi neko rekao "čemu ili kakva korist od frotloadinga sa sporim testoteronom?
Pa sad mi zato nije jasno ima li onda ili nema smisla npr. u kuri od 12-14 sedmica s nekim sporim testosteronimo tipa Depa od Galenike, uzeti na početku kure u prvoj sedmici veću dozu tog testotserona npr. 1000 ili 750 mg, da bi se prije postigla zeljena koncentracije u krvi od uobičajene kad se ide bez frontaladinaga? U slučaju da ima, da li se onda uzima veća doza samo tu prvu ili mozda prve dvije sedmice,?