Sve to stoji, ali opet kazem nema nijedno naucno istrazivanje da ce suplement za jetru vratiti u normalu jetrene enzime koji su blago poviseni, to je jedina poenta mog posta. Sva istrazivanja su radjena na ljudima koji su vec oboljeli od ciroze jetre. Ja prvi sam uzimao odredjene periode suplementaciju za jetru ( i van kure i na njoj), a nekada sam imao periode kada ih nisam uzimao ni van kure ni na kuri i ALT i AST su uvijek bili u kontroli, sem kada sam uzimao winstrol 6 sedmica, tada je ALT bio 50, a gornja granica je 45, znaci nekih 5% povecanje. Vjeruj da je na kraju sumo sumare svaki organizam prica za sebe, jedan lokalni debos je uzimao dianabol od AP-a (znaci nije bunk roba) 5 mjeseci i ja prvi sam mu rekao idi daj nalaz bice sigurno katastrofa, covjek kada je donio nalaz ja sam se iskreno zaprepastio jer je skoro sve bilo u normalnim referencama. Imas npr na insta profilu Sase Draskovica nalaz koji je on postavio i sve skoro sve je u normalnim referencama, a momak je 365 dana u godini na kuri, a s druge strane da neko uzima to sto on uzima mozda bi za taj period glavom platio 3 puta. Moja koleginica na poslu npr je dala nalaz gdje je CPR (indikator upalnog procesa) bio 350 (gornja granica 5), obavila je sve moguce pretrage i dan danas ne znaju gdje je upalni proces, sta god provjeri u redu je. Malo ode tema off, ali jbg Ja cu i dalje ostati pri svom misljenju da zdravoj jetri 6 sedmica orala nece napraviti stetu, moze samo blago povecati jetrene enzime koji ce se vratiti u normalu veoma brzo nakon prestanka uzimanja.
Lose obradjene informacija
Brkas povecan ALT i AST sa CRP ( ne CPR
)?
Pored toga sto citas "povrsno" i te procitane infromacije prepisujes bukvalno i bez smisla, random, nepovezano pokusavajuci ostaviti impressum
Necu ulazziti u raspravu o studijama, posto sam o tome pisao nsairoko pre 10 god i tada je stanje bilo a kada su studije u pitanju lose, a sada je jos gore, tako da ne bih sada o tome i studijama koje citas.
I onda navodis primer na sebi kako si korostio winstrol 6 ned i da ti je nalaz bio povecan ili povsen za 5 necega ili nekoga, a ono najvaznije sto ti ne pada na pamet da ti u stvari nemas POJMA NI STA SI PIO(ne samo ti, no svi) i (ne kazem da ne pise stanzolol
) vec na osnovu kupovine lekova bez porekla itd itd, posto svi znamo kako se rade steroidi, ti pricas o tome.....covece...