Presekao sam moju temu "MANJE KALORIJA, MANJE SALA" jer je ovde rec o drugom problemu, pa nije lose da stoji zasebno, i da bi me posavetovali, i mozda ce nekom koristiti kasnije.
PRVO BIH HTEO DA SE JAAAAAKO ZAHVALIM STEVANU, jer je uocio i insistirao u savetu da odradim hormone Tirodidne zlezde. Doktor me je pitao zasto sam radio kad nemam izrazite simptome za ubrzani rad Tiroide, ja rekoh zbog mojih FORUMASHA
hehehe ... Bio je prijatno inenadjen i pohvalio je sto sam se na vreme javio.
REZULTATI HORMONA I ANALIZA SU SLEDECI:
T3 referentno 0.80-2.00 - meni je 2.99
T4 referentno 5.1-14.1 - meni je 18.4
TSH referentno 0.27-4.20 - meni je <0.01
NAKNADNE ANALIZE:
FT4 referentno 9-19 - meni 24.60
A-TSHR referentno 0 - 1.75 - meni 11.48 (ovo su neka antitela koja se stvaraju i deluju na tiroidu)
Radio sam u ultrazvuk tiroide i malo je zadebljana-nista preterano.
Rekao mi je doktor da imam HIPERTIREOZU(ubrzani rad stitne zlezde-Tiroide ) koja je izazvana GREJSVOVOM BOLESCU (najcesci uzrok hipertiroze)
GREJVSOVA bolest spada u autoimune koja pravi antitela koja napadaju zid tiroidne zlezde.Nije opasna ali treba da se uzima terapija i da se posle sredjivanja rezultata redovno kontrolise, jer hoce kroz vreme i da se vrati.
ODRADIO SAM I KOMPLETNU KRVNU SLIKU I SVI REZULTATI SU IDEALNI HVALA BOGU... NA SREDINI REFERENTNIH VREDNOSTI. CAK I HOLESTEROL.
PRITISAK MI JE 130 sa 80 , puls 80-85.
Za terapiju sam dobio :
-Thyrozol od 20mg (2 ujutru i 1 uvece)
-Propranolol od 40 mg (1/2 ujutru i 1/2 uvece) - ovo je pokrice za hipertenziju i ubrzani rad srca cisto
-Bromazepam po potrebi - ako ima uznemirnosti nesanice itd... - ali ovo ne treba.
Thyrozol od 20mg (2 ujutru i 1 uvece) treba da pijem 2 nedelje, pa onda 6 nedelja samo 2 ujutru. Pa onda da dodjem na kontrolu. Rekao mi je i da na svake 2 nedelje odradim krvnu sliku, sa naglaskom na leukocite, da se vidi jel su ok.
Rekao mi je i da napravim pauzu u treniranju jedno 10 dana... da bude tipa samo ono.. kuca posao i normalne aktovnosti. OVO ME JE MALO ZBUNILO ZASTO !? ... a nakon toga moze kao trening ali da se ne umaram mnogo nego lagano !!??
Za ishranu mi nije nista rekao , tako da kontam da mogu da guram neke ok rotacije uh !?
KAZU da sam se na vreme javio i da misle da ce terapija da deluje ok da se rezultati vrate u normalu za par meseci ili godinu dana.
AJDE MOLIM VAS OVI ISKUSNIJI OKO OVE TEMATIKE DA DAJU NEKI SAVET
-OKO OVE TERAPIJE STO SAM DOBIO KAKO VAM SE CINI
-NEKI SAVET ZA TRENING
-SAVET ZA ISHRANU I SUPLEMENTACIJU .... ITD
JEL IMAJU NEKE PRIMERE DA ZNAJU KAKO SU PROSLI SA OVOM ZAJEBANCIJOM
POZDRAV DOBRI LJUDI I HVALA NA SAVETIMA I SUGESTIJAMA... EVO DIREKNTO SU ZNACILI DA OTKRIJEM OVO !!!