Pozdrav svima
,
Imam 23 godine i bavim se ovim sportom aktivno tacno godinu dana... ili bar ja mislim da je tako. Naime prvi put sam otisao u teretanu sa 16 godina, moji drugari i ja smo odlucili da krenemo da treniramo u teretani u kraju gde je trening kostao 50 dinara, isao sam sa njima u teretanu par meseci i nisam koristio nikakve suplemente niti korigovao ishranu jednostavno sam jeo sta sam hteo i redovno trenirao. Vezbe sam trazio na internetu ili gledao od drugih ali sam uspeo da napredujem. Posle par meseci moji drugovi su prestali da idu a posto je meni bilo dosadno da treniram sam, prekinuo sam i ja i ako sam mnogo voleo ovaj sport i imao zelju da nastavim. Posle ovoga svake godine sam se vracao da treniram po 3-4 meseca nakon cega bih opet pravio pauzu.
Prosle godine u ovo vreme sam odlucio da krenem da treniram ozbiljno. Poceo sam da treniram dok sam radio na brodu zato sto je teretana bila jako blizu i imao sam uvek vremena za vezbanje. Radio sam po 13 sati ali mi posao nije bio fizicki previse naporan zato sto sam uglavnom ceo dan stajao u mestu. Tako da sam isao za vreme pauze od 2 sata u teretanu a nekad i posle posla u 1 ujutru. Ali sam se uvek trudio da ne propustim ni 1 trening.
Plan treninga mi je bio sledeci:
Grudi
Ledja
Noge
Ruke
Pauza ( u pocetku sam kombinovao grudi i biceps, ledja i triceps ali sam kasnije prestao)
Pa sve iz pocetka.
Posle 6 meseci sam se vratio kuci i nastavio da treniram napredovao sam sa tezinama, sredio ishranu maksimalno i koristio protein, kreatin, bcaa, cink, magnezijum, multivitamin cak i neki pre workout koji je ispao bacanje para posto mi nije doneo nikakve promene, probao sam i vece doze ali jednostavno nije bilo rezultata.
Sve je bilo predobro dok nisam uganuo levu nogu na fudbalu. Nisam mogao da treniram skoro 2 meseca i jeo sam sve sto mi je palo pod ruku... Posle povrede sam se oporavio i u medjuvremenu krenuo da radim na gradjevini. Posle mesec dana sam doziveo jos 1 povredu gde sam dobio opekotine treceg stepena na celoj desnoj nozi i tu sam sedeo jos mesec dana kod kuce. Pre 2 nedelje sam se vratio na posao i nastavio da radim.
E sad moj problem je sledeci. Ja radim 6 dana nedeljno od 8 do 5. I posle posla sam jako umoran. Ovaj umor mi predstavlja veliki problem kad su u pitanju treninzi... ne spavam dovoljno i toga sam svestan zato sto ne zivim blizu mesta na kojem radim tako da moram da ustanem 2 sata ranije kako bih stigao na posao. Ali Arnold je rekao da je 6 sati spavanja dovoljno za odmor
Uglavom dosta puta mi se desi da zaspim u autobusu i to mi dodatno oteza stvari
Probao sam sa svakakvim energetskim picima pre workoutovima menjao ishranu pio 200 soljica kafe ali jednostavno nije pomoglo. Jako volim da treniram i hteo bih da napredujem. Da li imate neki dobar predlog kako bih mogao da resim ovaj problem i imam dovoljno energije za posao i trening? Hvala vam puno! Ujedno ovo je i moj prvi post na forumu sam vec par godina i ako nisam nista pisao redovno citam.