Pre svega pozdrav svima.Potrebni su mi neki savjeti oko korigovanje treninga ishrane i ostalih vezanih stvari.Imam 18 god visina 175+ trenutna kilaza74kg
Za pocetak kad sam krenuo(sredina januara) cilj mi je bio da skinem salo sa stomaka sto sam i uspeo sa 80ak kg na trenutnu radio sam klasican trening prsa/biceps ledja/triceps noge/ramena svaki 2dan
mada tad nisam imao blage veze o ishrani niti ista gladan na treningu ili ih cak izbegavao.
Negde od maja sam poceo intezivnije trenirati ledja/biceps prsa/ramena(potisak iza i letenja) i triceps sreda noge cet ruke i petak ramena/trapeziusi vikendom odmor ili biciklo
Naucio nesto malo o ishrani i uspeo.Sad posto je skola krenula nmg bas ni da postignem toliki borj treninga 3-4max a i imam u cilju nekoliko lepih kg da dobijem
Sto se tice ishrane nije problem 5-7 obroka kako kad pogotovo kad sam prva smjena kuvana jaja u skoli sendvic sa piletinom i banane dodjem kuci uvek je neko meso
nekad corbica supica itd pre treninga jedem ovsene pahuljice nekad u gradu i kafu(malu sa mlekom
) posle treninga odmah bananu pa dok se istusiram posle pojedem pilece belo i rizu kuci dodjem kuci pojedem
to meso s rucka ili tune
Kad sam druga slicno je samo pre treninga jedem neke rize ili makarona kad napravim
ali kad vikend dodje tu se zeznem odem na
neke pljeskavice,rostilji,cevapi tijesto
mada manje obroka bude.
Inace hleb nikako nisam jeo,jer sam znao da sam pojedem citav hleb cak i drugog pola sad u zadnje vreme uzmem parce ili dva uz jaja.
Inetersuje me sad neki dobar trening da uklopim 3 mzd 4 dana.Jedne sedmice jedan tr druge sedmice drugi(inace to pre nisam radio,menjao ono kad mi klikne u glavi)
Tipa kao sto sam sad nesto zbrzao
SEDMICA prva
PON prsa/malo rame/triceps
Ravni bench 5x8-10 (pre tog par serija zagrijavanja)
Kosi bench 5x8-10
Propadanja 3x max
Razvlacenje na ravnom benchu 5x8-12
Krosover donji 4x10-12
Potisak iza I letenja zajedno 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
Triceps potisak sa cela ili iza I spaga 5x12 (pre tog par serija zagrijavanja)
UTO ledja/bicps
Veslanja u pretklonu (nekad obrnutim hvatom) 5x8-10
Sjedeca veslanje 5x8-10
Zgibovi 4x max (najcesce uski)
Povlacenja na sajli odozgo s razvlacenjem na grudima(ne znam kako se zove vezba
radi se tako sto se sedne na pod malo navije nazad i povlaci se do grudi i razvuce se) 5x8-12
Lat ispred i iza I nekad obrnuti uski hvat 5x8-12
Biceps Ez I drop set hamer 5x12 (pre tog par serija zagrijavanja
Podlaktica 5x
SRI ili petak /noge/ramena
Cucanj 5x8-10 (pre tog par serija zagrijavanja)
Sut masina 5x8-10
Iskorak 5x8-12
zadnja loza ekstenzija 5x12
opruzanje sa blago savijenim kolenima(nesto kao mrtva dizanja)5x12
Military 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
Opruzanje ispred sa bucicama 5x8-12
potisak sa bucicama ili na smith 4x12
Vucenje na sajli I letenje za zadnje rame 5x8-12
i trapeziusi
Cetvrtak
Ruke triceps potisak sa cela pa 10ak sec odmora pa potisak iza pa 10sec odmora uski bench 5x8-12
triceps na sajlama sa sipkom 5x8 i jos neku na sajli spaga kako kad
biceps kriva,bucice,skot klupa 5x8-12 i podlaktica 5xmax
SEDMICA druga
PON prsa/malo rame/biceps
Ravni bench 5x8-12 odma posle pullover 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
Potisak sa bucicama na kosoj 5x8-12
krosover odozgo prema gore 4 il 5x10-12
razvlacenje na kosom benchu 5x8-12
Potisak iza letenje 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
Biceps kriva 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
biceps sa bucicama 5x12
UTO ledja/triceps
Siroko sjedece veslanje 5x8-12
Usko sjedece veslanje 5x8-12(ili Tbar)
Povlacenje na sajli odozgo usko na grudi(kleknem na kolena malo se navijem i povlacim do grudi i stegnem ledja) 5x8-12
Lat iza 5x8-10
Triceps potisak sa cela ili iza i na sajli 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
Podlaktica 5xmax
SRI
Noge i ramena
noge bez iskoraka I opruzanja sa blago savijenim kolenima
Cetvrtak
ruke
triceps potisak iza 5x8-12 (pre tog par serija zagrijavanja)
triceps na sajli i sa spagom naizmenicno 5x8-12
biceps kriva i drop set hammer 5x8-12
podlaktica 5x-max
Dan za samo ruke cu mzd i izbaciti ubaciti dan odmora pa ono klasicno
pon sre pet ici ostalo odmarati. planiram sad da ubacim plivanje subotom sat satipo manje vise a biciklo ce cekati prolece
tu i tamo trcim kad igram basket u zadnjih par treninga sam ubacio i jedno stotinjak trbusnjaka cisto radi reda onako
To je sad nesto na brzinu pa ako ima neko dovoljno vremena i volje da procita malo.Podari neki savjet koriguje trening ishranu bilo sta
svaki savjet je dobro dosao a suplemente nisam uzimao jer se roditelji toga boje(posto u kraju bio neki lik koji je pre nekoliko god preminuo od srcanog 16godina
ili mzd vise je imao ne sjecam se a bavio se teretanom uzimao steroide sta vec nmp koga god da pitam niko ne zna
pa ono kad kazem nekom da idem u teretanu
odmah skoce pricaju mi da samo treba da jedem da nikako ne uzimam te `praskove`
kako je bio jedan momak pa umro itd itd pa kad skupim kesa i odlucim se na to moracu stekati po kuci kao drogu "D)
Vidjecu da okacim i neku slicicu trenutno sad posto pre teretane sam izbegavao da se slikam posto sam imao mrsave zgoljave ruke sise objesene a stomak pivski:D(inace tad sam i pio i malo nesto pusio
bio dijete debil).Unapred hvala svima.