Pozdrav, s obzirom na to da nisam neki eskpert za ishranu, uz pomoc jednog personalnog trenera napravio sam sebi plan ishrane. Cilj mi je skinuti masne naslage jer sam ih bas nakupio usled povrede i nedostatka aktivnosti.
Visok sam 186, a imam 87 kg. Voleo bih da procitate moj plan ishrane i da mi kazete sta bih mogao zameniti umesto ove piletine ili ribe, jer mnogo je ovo para za meso svaki dan. (Slozicete se i vi). Plus posle treninga bih pio protein + 20g dekstroze u 400ml vode. I jos jednom bih pio protein u toku dana ili pred spavanje.
OBROK 1
70g pilećih ili curecih prsa iseckaj na kockice i
proprži na pola kasike kokosovog ulja ( da li moze neko drugo ulje, tipa maslinovo?)
dodaj 100g pecuraka ili tikvica ili šparoga,
3 cela jaja (Kajgana)
Uz to pojedi ciniju salate po želji (zelena salata, rukola, kupus salata) + kasika maslinovog
OBROK 2
170g Oslića ili 170g Lososa (fileti prženi na teflon tavi sa kapljicom ulja koje obrišeš
salvetom),cinija salate po želji (zelena salata, rukola, kupus salata) + kasika maslinovog ulja
●
Umjesto oslića/lososa moguce je pojesti bilo koju drugu ribu ili pileća prsa u istoj količini
OBROK 3
170g pilećih prsa (fileti prženi na teflon tavi sa kapljicom ulja koje obrišeš salvetom),200g kuvanog povrća (blitva ili spanac ili brokoli ili karfiol ili kelj), cinija salate po želji (zelena salata, rukola, kupus salata) + kasika maslinovog ulja - Da li mogu neko drugo povrce tipa krastavac ili paradajz?
OBROK 4
170g pilećih prsa (fileti prženi na teflon tavi sa kapljicom ulja koje obrišeš salvetom) + 100g pirinca
●
Umesto pilećih prsa moguće je pojesti juneći but ili biftek u istoj količini
●
Umesto pirinca moguće je pojesti 100g testenine ili 400g kuvanog krumpira
OBROK 5
200g Posnog sira + 1 merica Whey proteina
(Smiksati zajedno uz dodatak jako malo vode, kratko ostaviti u frizideru i pojesti kao sladoled)
50 grama badema ili kikirikija iz ljuske, tvoj izbor, rasporedi izmedju obroka u prvoj polovini dana
Bio bih vam svima vrlo zahvalan kad biste mi pomogli sta da ubacim umesto ovolike silne piletine, koje druge namirnice bih mogao da koristim?