Pirat verovatno nisam bio najjasniji,ali pokušaću da ti pojasnim.To što sam na deficitu svakako dovodi do skidanja masnih naslaga,ali bez odgovarajućeg kardio treninga,taj rezultat svakako ne bi bio toliko ubedljiv.Da pojasnim zašto jutarnji kardio i zašto ga preporučujem,tj ne mora ni kardio trening,može naravno I trening snage ili neka treća fizička aktivnost?Ali zadržaću se na svom slučaju i na jutarnjem kardio treningu.
Jutarnji kardio trening na prazan stomak,nema samo benefit na topljenje sala kao uostalom svaki kardio trening u bilo koje doba dana,već ima benefit na kompletano psihofizičko stanje kada si u ovom režimu.
Nakon kvalitetno odrađenog jutarnjeg kardio treninga osećaj je fantastičan.Intenzivan trening inicira lučenje endorfina,a pretpostavljam da svi znamo šta je endorphin ili hormon sreće I dobrog raspoloženja.Takvo psihofizičko i hormonsko stanje nakon mog jutarnjeg kardio treninga,je bukvalno zamajac celokupnog tog dana,da budeš pun energije,volje,da bez problema izguraš onaj najteži deo dana koji oduzme najviše energije I živaca (posao,škola,fakultet I slično) i da nakon toga,sa preostalom dozom pozitivne energije pristupiš drugom delu dana,koji je rezervisan za drugi deo treninga (ili kardio treninga,ako neko voli uveče).
Mene lično,ako pristupim najtežem delu dana bez energetskog stimulansa u vidu jutarnjeg treninga,toliko slome od stresa i podignu mi kortizol,da mi je ceo ostatak dan u qrcu i teško mi je da zamislim da još na sve to,odradim u cugu trening snage,pa posle da gulim i kardio.
A verujem da u mojoj priči,mogu da se prepoznaju i mnoge kolege odavde sa foruma.
Započeti dan sa treningom na prazan stomak,uz upotrebu naravno antikatabolika,za mene je postalo ključno i to mi determiniše ostatak celog tog dana.
Možda će neko voleti I da odradi na drugačiji način,ali bih svakome preporučio ako je to u mogućnosti,da dan započne sa treningom,jer sa sobom nosi mnogo benefita.