Pozdrav svima,
Da li bi neko imao vremena ukratko da me posavjetuje oko ispravnog nacina smanjivanja kg, dijete, pravilne ishrane i treninga.
Ovako, ne redovno treniram od 2012, cisto onako za sebe, prije toga sam dugo godina trenirao fudbal.. Dakle bilo je uvijek da se nabaci fina masa uz malo stomacica sto nije smetalo i to je tako islo... i kako su godine odmicale sve sam vise i vise lijen bio sto se tice treninga, zbog posla manjak vremena i slicno.,
tako da sam sad oko 85kg, visok 175, imam stomaka radi lose ishrane predhodno. E sad sam htio malo ozbijnije da se posvetim sebi, posto mogu sebi ozbiljnije priustiti pravilnu ishranu i suplementaciju i ulozit u to a ne na gluposti kojima sam se hranio.
Zadnje dvije sedmice sam totalno izbacio slatko, hljeb, grickalice, sve sokove. Jedem 3x dnevno + pwm,
ovako otprilike, kad sam druga smjena na poslu kao danas, ujutro oko 9h zobene sa mlijekom i mjerica wheya, kroz sat vremena odradim trening, poslije toga odma 30gr wheya u sejku i kroz 1h 300gr bijelog mesa sa nekih 70-100gr rize ili kuhanog povrca, carskog, to mi najvise odgovara... i to je gotovo negdje oko 12h ujutro, od 13h idem na posao, i rucak mi je tacno u 17h, imam jako velik izbor povrca i mesa, tako da se uvijek rucak tj taj drugi cvrsti obrok sastoji od rize, krompira, graska, carskog povrca, brokuli, kupus i slicno, a od mesa bijelo meso, purevina, teletina, misici i slicno.. tu i tamo ima izmjena, i pretezno je sve samo skuhano bezivotno bez ulja masnoca i slicno...
oko 20h pretezno pijem kafu, to me zasiti i pojedem bananu ili jabuku i ne trazi mi se hrana, kuci dolazim oko 23h i tad pretezno jedem svjezi sir oko 100-150gr, malo bijelog mesa i povrca.. nista vise. A kad sam prva smjena sve isto ide raspored samo jutarnji i poslijepodnevni sati, i evo ove dvije sedmice izgubio sam gotov 3kg, tacnije 2,8kg.. ja sam zadovoljan kako ide... Sad me zanima ako moze neko
da me posavjetuje kako pravilnije sve da poslozim, koliko cega ako zelim izgubiti taj visak kg a ujedno i nabaciti kvalitetne misice. Dakle sve ove godine sam radio neki fazon smrsam nabacim misica budem zadovoljan i opustim se pa mi je doku*cilo to tako...
A sto se tice treninga, prije treninga ubacim traka ili biciklo 20min, odradim trening pa isto poslije treninga. Standardno sve, 1dan prsa biceps, 2dan ledja triceps, 3dan ramena noge, 4 dan odmor, svaki trening rotiram vjezbe, ne radim cesto iste, glavne ne izbacujem, volim nenormalno osnovne vjezbe bench, mrtvo, cucanj... uglavnom nisam mrsav nisam debel nesto sam izmedju srednje nabijene neke gradje pa bi uklonio tog stomacica i nabacio sta kvalitetno... Al ako sam krenuo volio bi da radim sto ispravnije.
Unaprijed hvala svakome ko se odluci procitati ovo i pomoci.
Lijep pozdrav.