Pozdrav, imam 19 godina i treniram u teretani oko mesec dana. Jako malo znam u vezi treniranja uopste pa mi je stoga potrebna pomoc oko treninga za grudi.
Do sad sam radio bench press tako da uradim 4 serije 8-12 ponavljanja sa kilazom malo manjom od maksimuma pa da je povecam kroz poslednje dve serije. Cilj mi je naravno da mi grudi porastu posto su trenutno gotovo pa ravne, pa me zanima jel bolje raditi manje ponavljanja sa vecom kilazom ili vise ponavljanja sa manjom kilazom. Neki decko iz teretane mi je preporucio 4-5 serija, sa prvom seriom 20 ponavljanja, druga 15, treca 10 pa poslednje dve serije po 8 ako mogu da izvucem.
On je razvijen sasvim lepo, pa mi je neka logika da pratim savete nekog ko je bolji od mene i ko ima neke rezultate...
Hvala vam unapred na pomoci
**EDIT: zanima me i upotreba proteina, citao sam o tome dosta na internetu medjutim niko ne pise konkretno misljenje iz perspektive rekreativaca da li je pametno koristiti to, pa ako imate neki savet bilo bi super da ga podelite jer sam stvarno voljan da ucim, i malo je reci da sam se navukao na treniranje