Novembar 05, 2024, 03:33:17 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Nampupanost misica?  (Pročitano 5483 puta)

Van mreže princo

• Light Heavyweight Member
Nampupanost misica?
« poslato: Januar 29, 2007, 12:26:31 posle podne »
Da li nampuponost misica oznacava i da sam dobro odradio trening? Desava mi se da nekad kada radim ledja, ramena i triceps ponekad, gornji deo grudi, ponekad noge ne osetim da mi se misic napumpao, na kraju treninga, ali osecam da je prilicno istrosen misic i da ne bi mogao jos dugo da ga radim. Mozda jos 2-3 serije uvrh glave i to bi bilo to. Mada kolko znam ne treba bas ovolko forsirati misic...
Ovaj problem nemam nikada kada radim biceps i ostatako grudi. Da li zato sto se za biceps najivise trudim a grudi najvise volim da radim ne znam...
Trudim se da se koncentrisem prilikom izvodjenja vezbe i da pogadjam bas taj misic za koji radim vezbu. Mada cesto i zadnja 2,3 ponavljanja izvlacim od bilo gde, znaci kada se vec umorim u seriji.
Ako su mi se misici prilagodili na vezbe onda mi se to prilicno cesto desava. To bi znacilo da bi morao svakih 3-4nedelje da menjam izvodjenje vezbi. To je ono sto ujedno isto ne znam, da li ako ne moze da mi se naduva vise misic (mada nekad i uspem za one gore navedene) onda je vreme da promenim vezbe?
Inace treniram sada vec ativno oko 9-10 meseci. A sa teretanom imam od ranije iskustvo...
« Poslednja izmena: Januar 29, 2007, 12:28:11 posle podne princo »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Nampupanost misica?
« Odgovor #1 poslato: Januar 29, 2007, 12:33:11 posle podne »
naravno da napumpanost znaci da je trenign dobro uradjen...sto vise krvi dovedes u misic to biolje.

al;i ocuilgedno je tebi kao i mngoima prioritet samo bicpes i gurdi i iz tog razloga trenign za ostale misice radis.."onako"...samo da se odradi..

pa tako nekada i druge misice pogodis..ali vecinu treninga NE..

to je defitivno problem sto se kaze u glavi..

ovo nikako ne znaci da imas problem u glavi..da me krivo ne shvatis..nego ej problem u pristpu i motivicaji za veznanje drugih misica..

nema tu forisras ili ne forisras.

nkeada mozes da uradis i 200 serija ako ti nije dan..a tebi obicno nije ako nije u pitanju biceps ili grudi i tu se prica zavrsava...

bolje bi bilo da za pcoetak pristupis ozbiljnijoj koncentraicji vezbanog misica a da menjanje vezbi ostavs za neko drugo vreme...

iz prostog razloga-jer si pocetnik u celoj prici..

premda kazes da kativno vezbas 9-10 meseci..ti si jos uvek na pocetku i ako sada odmah iskoristis sve tehnike isisteme..sta onda dalje..

dakle..kod tebe je glavno sada da se skoncentrises na ono sto radis...tj na miscie koje smtras da su manje vazni..

ovo ti govrim u smislu ne da ti mislis da su oni manje vazni za tebe..ali da im prustupas sa manje paznje na treningu..to je ocigledno...i tu je osnovni problem.

Van mreže princo

« Odgovor #2 poslato: Januar 29, 2007, 02:12:56 posle podne »
A sto je najgore ruke mi zaostaju od ostatka tela. Mada sam ih malkice popravio u zadnje vreme... Tolko razbijem biceps-triceps (za biceps uradim oko 9-11serija) i kontam da ce za par dana biti veci za 1cm ali ne ide to tako bas lako...  :x :D.

Pedja, kako da resim ovaj problem. Ako radim npr lat masinu vucenje napred za ledja i stavim neku tezinu koju mogu lepo da pogadjam i da se koncentrisem na nju i tako je odradjujem 7x, zatim stize umor u misicu i moram da se batrgam da bi izvukao jos 2,3x da li je onda to pravilno izvodjenje ili ne? Ako stavim malo manjju trzinu od toga pa uradim 10x pravilno a ne osetim bas neku napumpanost (posle 2-3serije) da li je onda vezba dobro odradjena ili ne?

Van mreže sildenafil citrate

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 29, 2007, 03:10:20 posle podne »
s vremena na vrijeme je dobro odraditi trening šokiranja mišića. dakle u obzir dolazi max kilaža koju dižeš ne više od 8 puta, a i to na teške muke.
inače je važno da na treningu osjetiš pump u mišiću kojeg radiš. tad si siguran da si ga dobro pogodio.
tu se ne trebaš vezat za brojke. serija može imat i 15 ponavljanja, i 20... bitno je da dođeš do otkaza. ali otkaza mišićne skupine koju si radio a ne  stabilizatora..
bit svega je da pogodiš mišić što intenzivnije u što kraćem periodu.. dakle, malo serija, što manje ponavljanja, ali moraš osjećat ono što radiš...

npr. prsa se mogu odraditi u 3vježbe x 2-3 serije, a mogu i u 3 vježbe sa po 30 serija...ali rezultat neće biti isti

u prvom slučaju ćeš odraditi 9 serija, nakon kojih nećeš više moć ni jednu, u drugom slučaju, možda ti pectorali i otkažu u 29 seriji, ali to je uzaludno trošenje vremena i budi siguran, prije ćeš se pretrenirat nego natjerat mišića na rast
mišić će rast što je veću silu savladao, a ne što je veći rad izvršio.. 8) uživaj

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #4 poslato: Januar 29, 2007, 03:20:43 posle podne »
princo moraš da znaš da mišić neće porasti od broja ponavljanja ili pak date vežbe za bilo koju grupu mišića ako ne shvatiš celu materiju kao jedno,moraš da sve upotpuniš da funkcioniše kao jedno ( pravilna ishrana,trening koji ti daje najbolje rezultate i odmor koji je podjednako važan), tek tada možeš da se nadaš pomaku. Treba će ti još dosta vremena dok ne razbije sve predrasude o simetriji i treningu,ne čini te simetričnim samo grudi i ruke već celokupna muskularnost odrađena na pravi način ali to iskustvo se stiče vremenom a ovde si da bi naučio,ispeko iskustvo i naučio kako da zaobilaziš greške u praksi!
Kažeš da imaš problema sa latom,a ne pominješ uopšte zgibove. Veruj mi kad bi odradio nekih 5 serija po 10kom sa nadhvatom  i jedno 3 serije sa pomagalom za veslanje na latu ne bi imao tih problema na koje se sad žališ jer posle 8 serija zgibova naravno sa partnerom više ne osećaš nampumpanost nego više neosećaš nita ni klun ni klilca NIIIIIIIITAAAAAAAAAAAA :D
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže princo

« Odgovor #5 poslato: Januar 30, 2007, 03:05:41 pre podne »
Ja za ovih 9,10meseci sam usao u prilicno dobru formu i imam solidne napretke... Samo dolazim do te nedoumice da zavrsim trening a misic se jedva naduvao. Pogledam sebe jedva stojim na nogama, oznojan, kuci ne mogu da jedem kolko sam umoran itd.
Svaki trening ja dobro odradim, samo je pitanje kolka mi je preciznost izvodjenja, jer mislim da bi mogao i mnogo bolje kada bi malo vise naucio da se fokusiram na misic koji radim.
Naveo sam lat iz tog razloga jer nisam ljubitelj vucecih vezbi, i da hocu ne mogu da ostanem fokusiran tokom cele serije kada izvodim vezbu na latu. Jer kada izvodim vezbu na latu (ima jos nekih vezbi i za druge misice ali nek bude sada za lat) i kada dolazi pred otkaza tada se previse cimam, angazujem ostale misice i ne zavrsim seriju sa onim misicem sa kojim sam poceo da izvodim vezbu. Tada dolazim do toga da je 70-80% radio misic koji je trebao a ostalih 20-30% ostatak tela. Ja sam oduvek razmisljao da su ta zadnja 2-3 ponavljanja najbitnija za napredak tako da cesto onda angazujem partnera da mi pripomogne da bi odradio do otkaza. Jbg, nemam uvek partnera.
Mozda sam malo zakomplikovao tekst ali sam ukapirao sustinu sto su mi Pedja i ostali rekli.
Ja sam npr primetio da me opadajuce serije (3 ih uradim u cugu, nekad i 4) preduvaju, ali ne znam kada njih treba izvoditi i da li trebam ja da ih radim i za koje misice...Opadajucu ponekad uradim.

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #6 poslato: Januar 30, 2007, 12:52:18 posle podne »
Smanji malo kilaze i radi sporije,koncentrisanije da osetis misic...to je jedino resenje jer od velikih kilaza,forsiranja i cimanja,nemas nista
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže SteX

• Lightweight Member
    • SZR "GAGA"
« Odgovor #7 poslato: Januar 30, 2007, 07:00:05 posle podne »
nema jaceg osecaja nego kad si do jaja napumpan..
osecas se ko bog..

Feel the fear... and do it anyway - Bruce Lee

Van mreže Djolex

• Lightweight Member
  • Svakog dana teretana ..
« Odgovor #8 poslato: Februar 01, 2007, 02:25:35 posle podne »
osecas se ko bog..
Jeste al ja u utorak "napumpo noge" ustvari  uradio ih momački  sad  butine otkidaju
ljudi ovo boli bruka al  vec dva dana, i mislim da ce još koji dan trajati, ubedljivo najvise i najgore mi se upale noge :x :x

Van mreže bojan lepojevic

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #9 poslato: Februar 01, 2007, 05:32:46 posle podne »
osecas se ko bog..
Jeste al ja u utorak "napumpo noge" ustvari  uradio ih momački  sad  butine otkidaju
ljudi ovo boli bruka al  vec dva dana, i mislim da ce još koji dan trajati, ubedljivo najvise i najgore mi se upale noge :x :x

Tu je najace sto bole tek dva dana kasnije, treci dan tek ne mogu ustati..
"da je kupus dobar, zeka bi im'o 100 kila"
Transform 2014 na https://www.dropbox.com/sh/zgzpyoahwm3ayid/KhGAMw9fcD

Van mreže t1000

• Heavyweight Member
  • Srdjan Dmitrovic - licni trener
« Odgovor #10 poslato: Februar 02, 2007, 12:03:42 posle podne »
Mene ubise grcevi na quadsima,obicno 3 sata nakon treninga.Najbolja separacija mi dolazi 2 dana posle. :)
"Šampioni su oni koji ustanu svaki put kada su bačeni na pod."

Van mreže princo

« Odgovor #11 poslato: Februar 12, 2007, 08:14:23 posle podne »
Zanima me ovo... Mozda malo glupo zvuci pitanje ali eto razmisljao sam o tome pa da pitam. Ako se rade 2 misicne partije npr biceps-triceps u jednom treningu da li postoji neko pravilu u organizmu koji od ova 2 misica ce imati prioritet u oporavku? Znaci ako sam radio biceps prvi a zatim triceps da li ce on dobijati,zato sto je zadnji radjen misic, vise hranljive materije ili je to sve isto? Primetio sam da onaj misic (npr  biceps-triceps) koji prvi radim kasnije se ispumpa krv iz njega i ode u onaj drugi koji radim posle prvog.

Van mreže t1000

• Heavyweight Member
  • Srdjan Dmitrovic - licni trener
« Odgovor #12 poslato: Februar 13, 2007, 11:40:07 pre podne »
Zanima me ovo... Mozda malo glupo zvuci pitanje ali eto razmisljao sam o tome pa da pitam. Ako se rade 2 misicne partije npr biceps-triceps u jednom treningu da li postoji neko pravilu u organizmu koji od ova 2 misica ce imati prioritet u oporavku? Znaci ako sam radio biceps prvi a zatim triceps da li ce on dobijati,zato sto je zadnji radjen misic, vise hranljive materije ili je to sve isto? Primetio sam da onaj misic (npr  biceps-triceps) koji prvi radim kasnije se ispumpa krv iz njega i ode u onaj drugi koji radim posle prvog.

Ajmo da cujemo odgovor...
Ovo i mene zanima.
"Šampioni su oni koji ustanu svaki put kada su bačeni na pod."

Van mreže ĐORĐE KOLUNDŽIJA

• VIP
  • Heavyweight Member
    • FITNESSTRENER
« Odgovor #13 poslato: Februar 13, 2007, 01:14:26 posle podne »
Ma nema to nikakve veze...razmišljaj logično,ako misliš da hranljive materije dobijaš za vreme treninga dok su ti ruke napumpane,šta će onda biti tokom celog dana kada nisu?Puno puta smo ovde ponovili da mišić treningom podstičeš na rast a da on raste u oporavku...i to,koji mišić radiš prvi a koji drugi,nema veze sa oporavkom konkretno,već je pitanje samo da li ćeš imati koncentracije i snage da podjednako dobro odradiš i drugu mišićnu partiju...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14 poslato: Februar 13, 2007, 02:40:43 posle podne »
--

BRATE--JA NE MOGU DA VERUJEM SA KAKVIM STVARIMA SI TI OPTERECEN