Pozdrav svima.
I ako nisam tinejdzer, odlucio sam da ovde postavim temu jer smatram da sam, iskustvom u teretani blizi tinejdzerima. Naime, za 6 meseci punim 24 godine, u teretanu sam isao prethodnih godina ali nikada u kontinuetu duze od 2-3 meseca, do Avgusta 2017. kada sam krenuo i evo jos uvek idem redovno (vec sam se navikao i nekako bez treninga se osecam prazno i neispunjeno), visok sam 191cm i trenutno imam 78-80kg (variram).
Napisao bih prvo svoju ishranu i treninge, pa bih onda postavio nekoliko pitanja o problemima na koje sam naleteo za ovih 5.5mesci.
Ishrana: (ustajem u 06:45 svako jutro tako da je prvi obrok vec u 07:00)
1- 150g-170g ovsa sa vodom. (cedjena pomorandza ili sejk- cvekla,sargarepa,djumbir,limun)
Trening u 10:00
2-Posle treninga 30g Whey+ 30g dekstroze i 6 kuvanih jaja (4 zumanca)
3-100g pirinca 150-200g mesa (piletina, teletina), salata
4- tunjevina sa testeninom ili testenina sa nekom slaninom ili kobajom rotiljskom
5- isto kao 3
6- salata sa sirom, jogurt, 2x Omega3
*Maslinovo ulje, kikiriki, orah i 3-4l vode/dan
Ono sto pored ovoga konzumiram je 1-2 kafe najcesce posle treninga i popodne, padne tu neki sladoled ili cokolada.
Trening: (4x nedeljno u 10 ujutru i od skora 2 puta odlazim na bazen, umesto trcanja)
Pon: Ledja- 4 vezbe po 5 serija*6-8 ponavljanja... tezina 70-80% maximalne (ne radim mrtvo dizanje)
Uto: Grudi i biceps - po 3 vezbe po 5 serija*6-8 ponavljanja... tezina 70-80% maximalne
Sre: Odmor...tj bazen isplivavnje po 1-1.5km
Cet: Noge i triceps- noge 3, triceps 2 vezbe po 5 serija*6-8 ponavljanja... tezina 70-80% maximalne
Pet: Rame- 4 vezbe po 5 serija*6-8 ponavljanja... tezina 70-80% maximalne
Sub: Odmor...tj bazen isplivavnje po 1-1.5km
Ned: ODMOR
Cilj mi je misicna masa, u Avgustu sam imao 68kg na 191cm, vrlo brzo sam podigao kilazu na 80, sada variram 78-80, a cilj za sada je jos bar 15-ak kg...znaci oko 95-96kg
E sada, pitanja.
-Smatrate li da nesto treba promeniti u ishrani ili treningu?
-Poceo sam poslednjih 2 meseca (kako su tezine rasle) da imam problema sa zglobovima, pri treningu (najcesce benc) misic skoro da nisam aktivirao ali me zato laktovi bole pa moram da prekinem na pola, na pek dek masini ili kada radim grudi sa bucicama levo rame mi stvara problem. Uopste pocevsi od kicme, kolena, zglobovi ruku su mi blago receno, zakrzljali. Nemam nikakvu bolest, lekari su mi rekli da se fizicki aktiviram, posto radim za racunarom non stop. Moje pitanje je da li ovo moze biti problem nedovoljnog zagrevanja, manjka kardio vezbi, manjak vitamina ili lose izvodjenje vezbi ili nesto trece?
-Mislim da ima vec tema o Ella siru, ali kad vec postavljam interesuje me u kojoj meri moze da ga zameni obican mladi sir ili pavlake, urde itd.