Pozdrav svima i srecni novogodisnji a i predstojeci bozicni praznici!Sad da predjem na stvar,malo sam citao i zainteresovao se za keto dijetu,deluje mi kao nesto sto bi mi bilo od pomoci s obzirom na moje fitnes ciljeve.Imam 31 god,194 cm i oko 100kg.Nemam puno viska ali je sav visak na stomaku i bokovima,cilj bi mi bio da izgubim to masti sto se nakupilo i dobijem malo misica,tj.ne toliko promena brojke na vagi koliko promena oblika tela.Posle dugo vremena sam poceo ponovo da treniram u teretani i to traje neka 3 meseca s tim sto sam se iz opravdanih razloga potpuno opustio tj.nisam bio u mogucnosti da vezbam a i oko praznika se opustilo i sa hranom i sa picem,sada imam nameru da sve to opet promenim pa mi treba vasa pomoc i savet.SMatram sebe rekreativcem i da se odmah ogradim da nemam spektakularne ciljeve u teretani.Pre ovih praznika mi je ishrana bila poprilicno izbalansirana i rezultati su bili vidljivi ali je na stomaku uvek bilo viska.Keto dijeta deluje kao nesto sto bi bilo od pomoci u ovom trenutku.Sto se tice suplementacije,vec imam Animal Pak i Animal M Stak,imam u planu da uzmem jos i protein,kazein,glutamin,bcaa(prah),kreatin,omega 3,dextroza(pod uslovom da se ona moze uzimati u pwm u manjim kolicinama,20g).Evo kako sam ja to zamislio pa mi recite da li ima smisla...
PON-PET
1 obrok 9:00 2 cela jaja,4 belanceta,100g povrca,2 tab.omega 3,nekada i malo sunke ili slanine(pod uslovom da je to ok ?)
oko 10 jedna kesica Animal Pak i jedna M Stak,5g kreatina,15g bcaa,10 g glutamina
10:30 trening
PWM 45g proteina,5g kreatina,20g dextroze,10g bcaa,10g glutamina
2 obrok 13:00 200g mesa,100g povrca,50g lesnika,badema,oraha.
3 obrok 16:00 200g mesa,100g povrca,2 tab omega 3
4 obrok 19:00 200g mesa 100g povrca
5 obrok 21:30 100g mesa,50g lesnika,badema,oraha
pred spavanje kazein 30g,10g glutamina.
SUB (UH dan)
U sustini slicno kao i dani bez uh s tim sto bih dodao u dva obroka po 100g pirinca
Nedelja je nedoumica,da li da idem sa uh kao i u subotu ili da idem bez njih,ja bih radije bez njih
Isao bih tako 6-8 nedelja.Na pocetku bih se punio uh posle 2 nedelje a nakon toga bih svake sledece subote radio punjenje uh.
Pod povrcem podrazumevam kupus,luk,paradajz,krastavac,cveklu,papriku.
Meso koje uzimam je pilece belo,junetina,pastrmka,oslic,svinjski kare.
Zanima me i sta je dozvoljeno od soseva,i da li je uopste dozvoljeno u manjim kolicinama,pavlaka,senf,kecap,tartar,mexican sos...bilo sta cisto zbog ubijanja monotonije ?
Kakva je suplementacija u danima kada se ne trenira?Ja bih Animal Pak i M Stak i 5g kreatina ujutru i 5g kreatina,10g glutamina i 30g kazeina pred spavanje,da li je to ok?
Trenirao bih dva dana ON,jedan dan OFF.1 dan grudi-biceps 2 dan ledja-noge 3 dan ramena-triceps Stomak 4 puta nedeljno.Brza setnja ili sobni bicikl 4 puta nedeljno,maksimum 1h.
Kalorijska tablica koju sam koristio kaze da cvrsti obroci od ponedeljka do petka sadrze oko 2150kcal(sto mi deluje malo za moju kilazu ali ako sam razumeo kalorije niju epicentar u ovoj dijeti),UH 42g B 200g M 132g,plus svi ostali suplementi.
Eto,to je to,nadam se da sam bio dovoljno jasan a pitanje je da li sve ovo ima smisla?Svaki savet je dobro dosao,hvala unapred
.