Danas sam obisao sve cetiri teretane koje sam spominjao. Ovde cu izneti svoja misljenja o njima jer mogu nekome da koriste ko se nalazi u slicnoj dilemi kao i ja.
BEO GYMTeretana je onako. Pozitivno je to sto se nalazi u ravni sa ulicom pa su non stop otvoreni prozori i ima vazduha. Ne dopada mi se to sto je dosta mala. Uvece kada je najveca guzva, verujem da tesko moze da se radi. Ima samo jednu jedinu bench klupu sto mi se isto nikako ne svidja. Cena je
1500 dinara bez kardia a sa kardiom
2000 dinara za mesec dana, neograniceno. Generalno, od sve cetiri teretane ova izgleda najskromnije sto ne znaci da je losa. E da, bucicama isto nisam zadovoljan. Cini mi se da ih ima malo.
EXTREME GYMU startu me je iznerviralo to sto me je devojka koja radi za "sankom" jedva pustila da udjem jer nemam "ciste" patike!? Tek na moje insistiranje me je pustila. Svasta. Dosao da pogledam teretanu, ne da vezbam, potencijalna sam im musterija, mozda cu im svakog meseca ostavljati pare i ona mi ne da da pogledam teretanu nego kaze: "Pogledaj odavde" . To me je strasno iznerviralo. Da pogledam odatle!?!? Znaci, po njoj ja moram da platim 2600 dinara a da ne znam sta placam ili da za 5 minuta razgledanja ponesem patike od kuce!? Kada sam ipak sisao u teretanu istog momenta me je docekao neki trener koji mi je isto zagledao patike i iako je bio ljubazan nije mi bas bilo prijatno, osecao sam se prilicno "nepozeljan" . Naravno, dosao sam u patikama, biciklom, nisam gacao po blatu/snegu/kisi. Pravila su pravila, moraju da se postuju, ali ne valja ni preterivati. Kladim se da vecina ljudi ne nosi patike od kuce.
Sto se same teretane tice, nema sta, najbolja je i najopremljenija. Ipak, ona nije moj izbor. Bio sam oko 16:30 i jedva je moglo da se dise a bilo je prakticno prazno... ima mnogo sprava a lik mi kaze da je uvece velika guzva. Ima onaj specifican miris, da ne kazem smrad, svlacionice... pretpostavljam da u toj guzvi mi koji smo novi nemamo sta da trazimo pored svih profi likova koji tamo odlaze. Cena je
2600 dinara mesecno, neograniceno. Kardio se placa nesto preko 1000 dinara, nisam se posebno ni raspitivao u vezi toga.
FORESTSasvim pristojno i kulturno izgleda. Lik mi kaze da takvi ljudi i dolaze. Isti slucaj sto se patika tice je bio i tu s' tim sto mi je lik rekao da moze "gazda da mu bane" pa kao zato da ne ulazim sa patikama u kojima sam dosao nego mi je pokazao liniju dokle smem da hodam a u prostoriju sa bench klupama gde nije bilo nikoga me je "zamolio" da ne ulazim. Rekao sam mu da sam prvi put bio tu ali to nije tacno, jednom sam vezbao tu i niko me nije pitao za patike, ni mog caleta a ni njegove prijatelje sa kojima sam bio.
Teretana deluje ok osim sto mi se cini da su slabi sa tegovima za bench ali lik kaze da nisu nego da moraju da se donose sa kraja na kraj teretane, kao ljudi ih razvuku... to je sranje kad' nemaju tegove koji stoje tu samo za bench nego se koriste za sve zivo i moras da ih juris po teretani. Cisto je, ima dosta bicikala, traka za trcanje itd. Sve komplet za jedan mesec, neograniceno, kosta
2100 dinara cini mi se... uz mesecnu karticu, ima se pravo na jedan boravak u sauni, gratis. Ima i neka masaza, svasta nesto, ali to se posebno placa. Postoje i treninzi za devojke. Ventilacije je dobra ali se i dalje oseca po malo onaj "miris" . Ono sto je po meni najveca zamerka su bucice!!! Najteza bucica je 16kg (!???) a za vise mora da se budzi ona mala sipkica sto je po meni katastrofa!
MUSCLE PLANET Po meni ubedljivo najbolja i ona je moj izbor! Nalazi se u visini ulice, ima puno otvorenih prozora i cini mi se da se smrad ne oseca ni malo.
2300 dinara za mesec dana neograniceno, racunajuci i bicikle a moze da se koristi i sala (kada devojke nemaju trening) gde moze da se trci, udara dzak itd. Sprave deluju bas dobro i kvalitetno, ima ih dobrih, jedino sto ni jedna jedina teretana nema moju omiljenu spravu (kontra kosi).Najvise su me odusevile bucice, znaci ima ih koliko volis, nisam obratio paznju konkretno na tezine ali vidim da ima velikih tezina, ima razmak i po pola kile i fenomenalnog su kvaliteta, slicne kao ove u teretani u kojoj sam do sada trenirao.