@probaby
momci su ti odgvorili vise nego korketno, ali ih zbunjujes sa svojim pristupom
Licno mislim da se se toliko zapetljao u brojke da je to strasno
Dakle, pokusati cu u kratko
79 kg x 2 gr B = 160 gr (cca)
79kg x 3 gr UH = 240 gr (cca)
79 kg ---- masti da ne racunamo iz skrivenih izvora
dakle, pod idealnom pretpstavkom da si u janauaru kada si pisao poruke bio isto visok
, a laksi 3 kg, a taodkjer si isao istom logikom slicnom kao i sada, sa skoro istim fizickim aktivnoostima na tovjih 27 god, posto nisi ostario vise od 1 god od vremena tvg provg posta , tvoj BMR je 1850 cal MAX!!!!...TDEE iznosi u IDELANIM uslovima 2500-2600 cal....
Ti sada na ovo treba sve da uzmes kao PRETPSOTAVKU posto kazes da se ne spremas za olimpijadu ( u tom kontekstu kazes da ti ne trebaju suplement, samo nemam pojma iz kog nacina bi samo oni koji se spremaju za Olimpijadu koriste suplemente, ali ajd
), da je tvoj metabolizam vervoatno dosta "ruinisran" i da je sigurno nanesena odredjena metabicika steta itd itd itd, ...........uradis minus od 500 cals sto je u udealnimi uslovima 2000 cal, i onda u 2000 cal treba da uklipis 2 gr proteina i 240 gr UH bez racunanja masti......
Uradio sam ono sto NAJVISE mrzim na svetu, a toje koristnje matematike u ovom sportu, odvojio par minuta vremena da POKUSAM da ti dokazem uzaludnost toga i na taj nacin. AKo sam uspeo, drago mi je , ako nisam.....jbg..
dakle stvar je jednostavna.
TACAN i PRECIZAN program ishrane prilagodjen cilju sa jasnim brojkama (odabir naminica je ok)
SUPLEMENTI nisu samo za one kojij se spremaju za Olimpiijadu. Tebi licno, mogu da pomogu da ni sam ne mozes da verujes...