Prvo veliki pozdrav momci!
Zovem se Petar, imam 22 pune, visok sam 169 i tezak 65 kilograma. Pratim dosta forum, cackao sam i citao razne teme, nisam hteo "nespreman" da postavljam pitanje. Isao sam neke 2 godine u teretanu redovno, treniranje ono cisto "za dusu" sto se kaze nakon toga sam se godinu dana upustio u Crossfit trening, medjutim toliko me je "osusio" i "izjeo", isao sam bas ono takmicarski. Imao sam 73 kilograma kad' sam oti'so, tako da sam odlucio da se vratim iskljucivo "snazi" i lepom izgledu! Vec dva meseca idem u teretanu, znaci nisam pocetnik nisam prestajao godinama sa treningom, sve vezbe izvodim pravilno i ima tu dosta volje sto je najbitnije!
Treniram 5x nedeljno, s' tim sto 4x radim sa tegovima i 2x cardio nekih 20-30 minuta na traci cisto da odrzavam kondiciju a i citao sam da je dobro i za vreme "mase". Cilj je naravno dodavanje misicne mase pa mene zanima da li sam dobro napravio moj jelovnik i sta mi preporucujete od suplementacije i dodatka ishrani pored ovog?
1. 7 jaja (5 belanca + 2 cela) - 60g ovsene i 1 banana
2. 130 g belo meso - 70g pirinac + salata (cvekla/sargarepa, kupus, krastavac, zelena salata)
3. 150 g junetina - 70g pirinac + salata (cvekla/sargarepa, kupus, krastavac, zelena salata)
4. 30g whey + 40g dekstroza + 5g kreatin + 5g glutamin nakon treninga (pre treninga 5g kreatin)
5.130 g belo meso - 70 pirinac
6.200g president mladi sir + badem 30g + magnezijum direct + 5g glutamin
UKUPNO Kcal -2400/2500
UH - 280/290 (Racunao sam telesna tezina x 4-5g)
MASTI - 55-65g (Racunao sam telesna tezina x 0.8 - 1.0g)
PROTEINI - 160g (Racunao sam telesna tezina x 2.5g)
*Naravno ubacim nekad i ribu umesto belog mesa, krompir gde je pirinac ili nekad pastu posle nekog mucnijeg treninga kao sto su noge ili u danu kada radim cardio trening.*