Ovako, prvo ću da napišem koje vežbe radim za koje partije pa posle par objašnjenja kada šta radim.
Grudi Ravni, kosi, kontrakosi benč bućice, ponekad ubacim šipku. Četvrta vežba ili propadanje ili pullover.
Leđa Prednji, zadnji lat, t-šipka, veslanje, uvek ovako samo menjam serije i hvat iz treninga u trening.
Biceps, obično 6 serija podeljenih u 2 vežbe.Stojeći ili sedeći pregib i jedan na skotu.
Triceps, uski benč/french press, podizanje bućice iza glave/jednoručno, sa sajlama guranje na dole sa konopcom ili šipkom.Ponekad ubacim neku drugu vežbu umesto druge.
Ramena, 2 hammer sprave za srednje i prednje rame, i letenje bućicama za zadnje rame sedeći u pretklonu.
Noge, duboki čučanj na smitu, hack(pauza gore, na polovini i dole sa max kontrakcijom), presa. ne zaključavam nikada.Što se tiče zadnje lože radim samo ekstenziju za nju, ne bih znao šta još da ubacim pošto neću da radim deadlift.Trening za noge mi je uvek ovakav samo što menjam serije, ponavljanja i položaj nogu.
Lostovi, podizanje na prste na smitu, i podizanje na mašini.Velike kilaže sa ove dve vežbe.
E sad, obično radim ili jednu partiju dnevno ili spojim dve samo gledam da nema sledećih preklapanja,
dan pre-posle leđa ne radim zadnje rame
dan pre-posle grudi ne radim prednje rame
dan pre-posle grudi i ramena ne radim triceps
dan pre-posle leđa ne radim biceps
dan pre-posle nogu ne radim listove
Nikada ne radim 3 velike mišićne partije uzastopce.Bude recimo ovako nešto, tr1 grudi tr2 leđa tr3 ramena.
Možda ste primetili ali ne radim trapezuse i podlakticu pošto ne znam gde da ih ubacim pa ujedno tražim vaš savet, kao i to koje vežbe da radim.
Konačno napisah ovaj topic, toliko me je mrzelo
sada hoću komentare...