Pozdrav i poštovanje svima. Izvinjavam se što u svom prvom postu već otvaram temu (pa još u podforumu steroidi), ali imam jedan za mene veliki problem i nadam se da ćete mi pomoći da ga prevaziđem.
Bavim se MMA, imam 28 godina. Takmičar sam (u MMA) 6 godina, pre toga sam imao dosta amaterskih mečeva u kik boksu, nešto malo greplinga pa čak i rvanja. Sve u svemu, imam 15 godina staža na strunjači, sa treninzima koji variraju od 6nedeljno do dva - tri dnevno, zavisi od perioda u kom se nalazim. Sve u svemu, takmičim se dugo, treniram ozbiljno, sa ishranom i suplementacijom koji to prate.
Iza sebe imam i jedan ciklus AAS, test/metan, od oko 12 nedelja, na kom sam bio u pauzi od takmičenja dok sam spremao diplomski pa sam iskoristio vreme da radim na snazi i dao je odlične rezultate. To je bilo pre oko godinu ipo dana.
Nedavno sam povredio koleno, i moram da idem na operaciju rekonstrukcije LCA. Dakle, 6 meseci oporavka, kako mi je rečeno, dok novi ligament ne zaživi, a za to vreme lagani treninzi u cilju oporavka.
Informisao sam se u proteklih mesec ipo dana, znam da me čega izuzetno zeznut period i da će mi trebati strpljenja, pa želim i da iskoristim sva raspoloživa sredstva kako bih se što pre i što bolje oporavio i vratio na treninge i takmičenja.
Čitao sam oprečna mišljenja o upotrebi deke za oporavak, da samo maskira bol a da ne utiče na prokrvljenost samih zglobova. Opet, neki se kunu u deku i preporučuju mi da je koristim tokom oporavka. Za HGH sam čitao da je daleko bolji, ali opet da je cena najveća mana.
Ako neko ima malo strpljenja, posebno ako je imao slično iskustvo, molim vas da mi ukratko napišete bar osnovne smernice, da li da uopšte uzimam AAS u obzir ili da se držim samo fizikalne i suplemenata? Svakako planiram sve vreme da koristim elasti joint (već koristim, zapravo, samo ću sa jedne podići na dve doze dnevno) i sve ostalo, disciplinivan sam kad je u pitanju trening pa ću biti i za terapije. Značilo bi mi da oporavak ubrzam makar za nekoliko nedelja, a posebno da rehabilitacija što bolje prođe.
Hvala vam unapred.