ja uzimam od now mesavina sa msm om ali to ako pijes 3 x po dve dnevno brzo ode... ona u sustini moze da se da direktno u zglob ali vecina studija govori da se hijaluron dobro resorbuje i preko digestivnog trakta, sada sam gledao u jednoj apoteci te neke jace doze u ampulama se piju, ali sam zaboravio koji je proizvodjac , treba da im stigne tek, kada budem video javljam , iz mog iskustva to i jace doze msm a imaju jedino efekat, dugo sam imao pre te nesrece sa nogom problema sa protruzijom diska, konstantno nakupljanje kalcifikata i te nelagode krckanja itd, kada sam prvi put poceo da pijem hijaluron i msm , jeidno mi to davalo rezultate, sve ovo ostalo je da kazemo vrlo blago... problem kod te hrskavice je sto ona nije prokrvljena , nema krvotoka, tako da ti u sustini nju mozes samo da podmazujes, i sa msm om odrzavas, u smislu da ona nema zapaljenski proces, jer ti procesi upale , kao sto si ih sam osetio, bukvalno "jedu" hrskavicu, i kada dodju do koske- artritis... e onda si u kurcu bajo moj, ona nazalost ne moze nikako da se obnovi, barem ne za sada, mozda kroz 30, 40 godina nam i ponude neko resenje... neki dobar Samaricanin ulozi parice u jace istrazivanje, za sad aje to u domenu sci fi