Preselio se Haso u neki nov gradic...ono preneo stvari na gajbu ...obavio sve sto treba i reko ajde malo da ode da upozna ljude...da izvidi situaciju itd.
I seta se tako gradicem i vidi neku kafanu i reko ajde da ode na neko picence...ulazi on u kafanu , medjutim vec na ulazu barmen rece:"Izvinite zatvaramo za 10 minuta dolazi Tamni Nocni jahac!''...
Haso gleda zacudjeno.... nema pojma sta mu ovaj govori... medjutim produzi on dalje...
Seta on seta gradicem...i ugleda berbernicu...ode do nje...udje pita:" Moze li jedno brijanje?" kad na to i brica odgovara:"jeste li ludi ? za 8 minut dolazi Tamni Nocni jahac!!!"
ode Haso do prodavnice da kupi nesto za veceru...kad tamo ista prica-zatvaraju ...dolazi Tamni Nocni jahac...
Puko Hasi film i onako iznerviran ode natrag do one kafane udje u nju i naruci jedan viski, ovaj konobar mu rece:"ali gospodine za 8 minuta...-tu ga Haso presece:"ma bole me kurac, za tog vaseg jahaca ...daj meni taj viski ...."
konobar:"dobro gospodine kako zelite..."
kad u jednom trenutku pocne nesto da grmi i seva napolju, zamraci se citava atmosfera(ono ko u horor filmovima), sunce zadje medju oblake itd.
Na vrata ulazi visok, krupan covek, sa masnom crnom dugackom kosom, sa crnim sesirom u crnom mantilu...crne blatnjave cizme....
I dubokim monstruoznim glasom rece:"DODJIIIIIIII !!!!! "
Haso (sav potresen)-" ko , ja?"
-DA DA TI , DODJI....!!!!!
-jel moram?
-MORASSSS, PRIDJI BLIZZEEEEE !!! Haso pridje sav uplasen
-KLEKNI !!!!! haso klekne..
-PUSSSSIIIIIIIIIIIIIIIIIII- Haso sta ce jadan pocne da mu pusi
-BRZE TO MALO, TAKO , TAKO , BRZE
-a sto brze? -upita Haso
-MA JOS BRZE POZURI, KAD TI KAZEM!!!!
-a sto?
Covek zasuce rukav , pogleda na sat -MORAS BRZEEE JER ZA DVA MINUTA DOLAZI TAMNI NOCNI JAHAAAC!!!!