Pirate, što se tiče dizanja svesti, pa ovaj forum je dobar primer.Uzmimo da neki dečko koji je bucko, oće da izgleda bolje, jer je video nekoga ko je možda član ovog foruma. I on dodje na forum a nema veze sa ishranom,pa kaže jedem plazmu i mleko i ostale budalaštine... Onda vi kažete-Cccccc!!! Jedeš to i to,tako i tako, nema koka kole i ostalih budalaština i tako dalje.Onda on uz savete postigne rezultate i inspiriše druge da naprave isto što i on...Zar to nije dizanje svesti?I da li se ovde govori istina o ishrani, supsima i hemiji iza koje stoje ljudi svojim imenima i svojim rezultatima i delima?Ja kažem da na oba pitanja.I možda će tebi biti smešno, ali neka dodju 3 lika dnevno na ovaj forum, neka smo prestanu da piju koka kolu zbog ovog foruma-za mene je to uspeh.
Pedja, zamisli da si ti tako razmišljao kada ti je, predpostvljam, bilo najteže.I šta bi bilo da si slušao doktora, a ne Miloša.Prvo si imao želju samo da hodaš, onda si krenuo da vežbaš, pa si počeo da se takmičiš i opet pobedjuješ.Samo ti znaš kako ti je bilo i šta si sve prošo..Da ne govorim koliko si uticao na druge ljude koji su imali tvoju muku, a i dan danas inspirišeš ljude da budu bolji.Sve što oću da kažem je da treba da se borimo i da želimo dobro.Ima ljudi, ima i znanja i ima rešenja za tu zagadjenost i ostalo, naravno da nije ništa preko noći.
Druze
ti mene ne poznajes na zalost pa mi se cini da si ,tj ne cini mi se nego sam siguran da si stekao totalno pogresan utisak o meni
Dakle,
ako je iko na ovom svetu u svim sferama optimistican, onda sam to ja.Ne hvalim se nego samo govorim stvari koje su iza mene i koje sam prosao, od situacije gde nisam imao sta da jedem, ni ja ni moja porodica, do toga da sam radio na pijaci i spremao se za takmicenja, pa do dan danas, gde sam tu gde jesam ,gde imam firmu za 14 uposelnih radnika itd itd itd..da ne predje u hvaljenje.Dakle, totalno pogresan utisak
Ono sto nema veze sa onim sto sam napisao je REALNOST druze,a na zalost sam realnos VIDEO-kazem na zalost, jer sam ucestovao u jebenom ratu, i znam sta sam vidjao sopstvenim ocima.
Tako da je pomalo bzvz svoditi bilo cije razmisljanje, a samim tim i moje na samo jedan segment (npr Milos i ja), vec stvari gledam kroz malo vecu sliku,a onda svakako nije lepa
Pirat (mada se cesto ne slazem sa njim) je u pravu. Nije stvar u menjanju svesti.Nema potrebe za tim. Zasto, pa iz razloga sto nije nije GLUP i SLEP da ne vidi sta se desava, i veoma su svesni onoga sto se desava oko njih. ali ti sto vide su u vecini- i to je problem globalizma, sto vecina se ne pita NISTA!! I to mora da ti bude jasno.
Dok god manjina, vodjena nemilosrdnim bogacenjem, bahatoscu i svim ostalim sto prati takav trend bude imala vodecu rec, a imati ce je zauvek tu nema promena.Ti jednostavno (ne ti) nego govorim uopsteno , nisi u mogucnosti da promenis nesto sto nije moguce menjati, a to je POHLEPA COVEKA. Govorim ti o tome da nije resenje da se resimo jednog - JP MORGANA (dajem priimer) vise nema, ali njegovi krakovi su toliko razgrnati da sa jednim udarcem zmije u glavu, nisi uradi NISTA, vec samo naprotiv. Jendostavno domino efekat u ljudskoj pohlei je strasan i to nije moguce zaustaviti. A ako uzmes samo da je 1% ljudske popilacije spremno da udje u igru,a jeste i pod bilo kojim uslovima, onda je stvar vise nego jasna